Hirdetés

A Magyar Éghajlatváltozási Tudományos Testület (HuPCC) alelnökével egyeztetett Palkovics László – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM). Az új szervezet neve Országos Meteorológiai és Klímakutató Szolgálat lesz.

A tárcavezető a folyamatban lévő energetikai és klímapolitikai projekteket tekintette át Ürge-Vorsatz Diánával. Megállapodtak abban, hogy a HuPCC a minisztériummal együttműködve segíti kialakítani a leendő Országos Meteorológiai és Klímakutató Szolgálat szakmai irányvonalait – írták a közleményben.

A HuPCC (Hungarian Scientific Panel on Climate Change)  az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testületének (IPCC) nemzeti szintre honosított tudományos tanácsadó fóruma. A szervezet az éghajlatváltozással kapcsolatos tudás és kutatási eredmények magyarországi vonatkozásainak összegzésére jött létre 2021-ben.

Mint ismert, Palkovics László néhány nappal azután, hogy az augusztus 20-i tűzijáték elhalasztása nyomán elbocsátotta az OMSZ két vezetőjét, bejelentette: a kormány 2027-ig kétmilliárd forintot fordít a szervezet átalakítására.
Nyitókép: Ürge-Vorsatz Diána. fotó: Sarkadi Péter greenfo


Éghajlatváltozási hungarikum
Egy évtizedes terv után most végre megalakult Magyarországon az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testületének (IPCC) nemzeti szintre honosított tudományos tanácsadó fóruma, a Magyar Éghajlatváltozási Tudományos Testület (HuPCC). Vajon mennyire lesz kíváncsi szakmai véleményeire a politika? A greenfo 2021 februári podcastja:

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás