1000 milliárdot tapsoltattak el Palkovicséknál

2022. november 15.

Hírek

Az innovációs minisztérium kiadásai közel ezermilliárd forinttal teljesültek túl a költségvetési törvényhez képest 2021-ben. Be nem tervezett milliárdokat vitt el pl. a vadászati világkiállítás, a kínai Fudan egyetem, egy szerencsés vizsgálókesztyűgyár. A felsőoktatásra a tervezettnél sokkal több pénz ment el – a modellváltással kiszervezett egyetemekre is.

Palkovics agitprof László trónjának fosztása – A pölöskei mór rezignált távozása

2022. november 14.

Hírek

Kezdeti lelkesedéssel, majd egyre nagyobb elképedéssel szemléltem Palkovics László politikai ámokfutását. A pölöskei pártonkívüli (egykori agitpropos, majd kari KISz-titkár) címzetes pártkatona mindent átpasszírozott, amit elé tettek. Teljesített a mindenkori főnöknek. Dőlt utána MTA és az egyetemi autonómia (CEU, SzFE, Fudan stb.).

Lemondott Palkovics László

2022. november 9.

Hírek

Miért adta be a lemondását Palkovics László?  Eltérő verziók láttak napvilágot a távozással kapcsolatban. Felállna egy energetikai minisztérium, ez pedig az ő hatáskörvesztésével járna. Már több név is van a kalapban, ki töltheti be ezt a tisztséget.

2050-ig maradunk Putyin energiagyarmata

2022. október 25.

Hírek

Palkovics László szerint csak 2050-re szabadul meg a külföldi gázfüggőségtől Magyarország. Addigra egyharmadára csökkentjük a felhasznált, jelenleg zömében Oroszországból importált földgáz mennyiségét – mondta a miniszter. Szélstop, napelem likvidálás. Így nem.

Palkovics újabb ígérete: 10 éven belül környezetkímélőre cserélik az összes buszt

2022. szeptember 15.

Hírek

A tervek szerint 10 éven belül magas technológiai színvonalú, a környezetet kisebb mértékben terhelő, hazai gyártású autóbuszokra cserélik a magyarországi autóbusz-állományt – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a Credobus Econell 18 Next hazai fejlesztésű csuklós autóbusz mai budapesti bemutatóján.

Vissza a visszaváltható palackokat! – 55 000-en a szemétáradat ellen

2022. július 1.

Hírek

A Greenpeace 40 ezer PET-palackból készült ajándékcsomagot vitt ma Palkovics László környezetvédelemért és hulladékgazdálkodásért felelős miniszternek – ennél több PET-palack fogy Magyarországon negyedóra alatt. A zöld szervezet a műanyagmentes július első napján emlékeztetni kívánja a döntéshozókat, hogy cselekedni kell végre.