Zöld hét 2024/5

2024. április 12.

Hírek

Mérgek a méregtelenítő kúrákban. Növekvő tavaszi fagykárok és elszálló gyümölcsárak. Emberi jogokat a bálnáknak! A mesterséges intelligencia rossz gombaszakértő. Norvég e-autó bumm. Erkélynapelemek és okos villanyórák. Bejött a svédasztalos menza. Városi klímastratégiák – a fogatlan papír tigrisek. Miért fontosak zöld szempontból a június 9-i választások? Fényvisszaverő felhőkkel a globális felmelegedést.

Zöld hét 2024/4 Fókuszban a víz

2024. március 29.

Hírek

A Velencei tó vízutánpótlása és a balatoni nádgyilkos nádkoronasétány. A melegedő Duna atomerőművi problémája. A mikroműanyagok mellett a szinte örökéletű rákkeltő PFA vegyületeket is kimutatták a Dunából. Hogyan amortizálja le Orbán rezsicsökkentése az ivóvíz és csatornarendszert, és hogyan szoktatják át a cukros üdítőkről a csapvízre a bécsi iskolásokat?

ZÖLD HÉT 2024/3

2024. március 15.

Hírek

Hogyan szennyez a Temu és a Shein? A környezetgyilkos divatipar- a fast fashion környezeti ára. Női vezetők és a fenntarthatóság. Mit tehetünk a beporzóinkért? Titok, hogy honnan jön a lencsénk a boltokba. Közösségi módszerekkel a klímavédelemért. Klímaváltozás és álmatlanság. Holdporral a globális felmelegedés ellen.

Zöld hét 2024/2

2024. március 1.

Hírek

Az akkumulátor nagyhatalmi álmok árnyoldalai. Demokrácia vagy/és környezetszennyezés. Európai legnagyobb akkuhulladék lerakata leszünk. Balatoni nádirtás és kikötőépítési láz. A civilek szerepe a környezet védelmében, és az orbáni évértékelés zöld hazugságai. Mit csinál Budapest brüsszeli képviselete.  Kormánypropaganda és a tények.

Zöld hét 2024/1

2024. február 16.

Hírek

Újraindult hírháttér podcastunk témái: a zöldmosás betiltása, intenzív osztályra küldheti az egészségügyet a klímaváltozás, még az unokáiknak is ártanak a vegyi anyagokkal szennyezett apák, a biohulladék begyűjtési rendszer kérdőjelei, Budapest zöldítési tervei, mi fán terem az ESG, és hogyan vehetünk részt a közösségi mezőgazdaságban.

Újraindul a Zöld hét

2024. február 13.

Hírek

Hűséges olvasóink emlékezhetnek még ZÖLD HÉT podcast sorozatunkra, melynek adásaiban szakértő vendégeinkkel az adott hét fontos zöld híreit beszéltük meg, jártuk körül, magyaráztuk el az összefüggéseket. Egy hosszabb kényszerszünet után most újra jövünk 🙂

Eligazodsz a zöld hírek között? Segítsünk egymásnak!

2022. október 15.

Hírek

ZÖLD HÉT hírháttér podcast sorozatunk július elején nyári szabadságra ment. Szeretnénk folytatni a hét fontos zöld híreinek hátterét szakértőkkel megvilágító sorozatunkat, de ez olvasóink / hallgatóink támogatása nélkül nem megy.

Zöld hét 2022/26 az apokalipszis és a közbeszéd minősége

2022. július 1.

Hírek

Hírháttér sorozatunk 11. részének témái: kánikula, és egyre több helyen vízhiány az országban. Több csomagolásmentes bolt is bezárt az elmúlt hónapokban. Ki a szabadba, és a bolygómentő kézikönyv – mitől lesz környezettudatos egy könyvkiadó? A változás te magad légy. De honnan, kitől vegyél példát? Meddig civil egy civil? Depresszióhoz vezet a klímaaktivizmus. Apokalipszis SOHA. A… Tovább »

Zöld hét 2022/23 haverok, buli, fenntarthatóság

2022. június 10.

Hírek

Hírháttér sorozatunk 8. részének témái: Május 30-án túllőttük magunkat. Haverok, buli, fenntarthatóság-újra itt a fesztiválszezon. Mitől zöld a szórakozás? Nemzeti parkok. Öko/fenntartható és/vagy tömegturizmus. Pro Natura 2022 díjak. Városi betondzsungel ellen zöldfelület. Ráfizetés és túlépítés: kell-e olimpia?  Merre tovább pesti alsó rakpart? És gyalogosbarát zöld folyosó a kiskörút és nagykörút között?

Zöld hét 2022/21 A demokratikus forradalomhoz megújulók kellenek!

2022. május 27.

Hírek

Hírháttér podcast sorozatunk 6. részének témái: a Sajó szlovák részén már kipusztította az élővilágot a vörös szenny – a magyar államtitkár szerint megáll a határon a gyilkos ár. Az ipari tárcához kerül a környezetvédelem. Káros növényvédő szerekkel szennyezettek a magyar gyümölcsök. Lehet-e vegán sonkának nevezni egy szójaszeletet? A hüvelyesek jelenthetik a kitörést a globális élelmiszerválságból?… Tovább »