Hirdetés
origo + magyarinfo

Tíz napos, gyorsított tárgyalásos közbeszerzési eljárást írt ki kommunikációs feladatainak ellátására az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft (OHÜ). Az értesítőben megjelent gyakorlatilag 4 napos határidő az ügynökség szerint szabályos. Természetesen botorság lenne arra gondolni, hogy előre le van osztva, hogy ki kapja ezt a közbeszerzést.

A Közbeszerzési Értesítőben tegnap jelent meg a pályázati kiírás, amelynek határideje augusztus 21., kedd, vagyis a hosszú hétvégét követő első munkanap. A kiírás szerint a nyertes pályázó feladata lesz a kreatív stratégiaalkotás, kreatív tervezés, gyártás, médiastratégia alkotás, médiatervezés, médiavásárlás, PR feladatok ellátása az OHÜ számára, hétszázmillió-százhatvanegyezer forint értékben.

"Szabályos a kiírás, ugyanis nem az számít, mikor jelenik meg a hirdetmény a Közbeszerzési Értesítőben, hanem az, hogy mikor adták fel. A feladási dátum pedig augusztus 10. volt" – mondta az origo kérdésére az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. hirdetményben megadott kapcsolattartója. Hozzátette, hogy a pályázatra az Európai Unió teljes területéről lehet jelentkezni, ezért a magyar nemzeti ünnep nem befolyásolja a kiírást.

A januártól hatályos közbeszerzési törvény szerint meghívásos eljárásban a részvételi határidőt az ajánlatkérő nem határozhatja meg a részvételi felhívást tartalmazó hirdetmény feladásának napjától számított harminc napnál rövidebb időtartamban.


Nem akarunk rossz tréfát űzni, de egy temetést nem rendeznek le olyan gyorsan mint ahogy az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. rendezi le most 700 milliós közbeszerzését, kommunikációs célokra. A kiírás szerint a nyertes pályázó feladata lesz a kreatív stratégiaalkotás, kreatív tervezés, gyártás, médiastratégia alkotás, médiatervezés, médiavásárlás, PR feladatok ellátása az OHÜ számára, hétszázmillió-százhatvanegyezer forint értékben.  Bár Kreatív ügynökség nem vagyunk, de abban fogadni mernénk, nincs olyan cég, amely 4 nap alatt legyárt egy ilyen pályázatot, profi módon mindent átgondolva, főleg ha közben hétvége van, és főleg ha közben hosszú hétvége, és nyár. Persze erre meg is van a válasz, nem csak magyar cégeket várnak (aztán tudjuk, ha magyar cég nyer véletlenül, akkor meg a hazait kell erősíteni, nincs itt korrupció mindenki oszoljon).

Természetesen botorság lenne arra gondolni, hogy előre le van osztva az, ki kapja ezt a közbeszerzést, – amit a nyár közepén sürgősségi eljárásban írtak ki, biztos valakinek most jutott eszébe nyár végéig el kell költeni 700 millát – de azért én biztos vagyok benne, hogy igen.

Ez a kiírás már annyira pitiáner, hogy szavak sincsenek rá, simán kizárhatnák utólag formai okokra hivatkozva a nem kellő versenyzőket (mint ahogy szokták), vagy megfenyegetik őket (mint ahogy szokták), vagy esetleg csak szarnak minden kritériumra és azt jelölik ki akit szoktak.

Az egészben a legszörnyűbb, hogy semmire nem lehet hivatkozni, mint az ilyen korrupciós ügyeknél általában, mert a Fidesz új közbeszerzési törvénye teszi például ebben a pontban lehetővé az ilyeneket. Ebben az egészben azaz undorító, hogy úgy lopják szét az országot egyesek, hogy az szabályos, majd amikor valaki kritizálja őket, közlik, hogy tessék feljelentést tenni. Mondhatnánk akár, hogy nem lehet semmit csinálni, de lehet, sőt kell is. Szépen tovább kell mesélni az ismerősöknek, mit csinálnak ezek az emberek, hogy ne ússzák meg büntetlenül. Egyetlen egy dolgot nem szabad tenni, beletörődni, hogy korrupció pedig mindig is lesz, mert bár mindig is lesz a mértéke attól függ mennyire kavarnak az ilyen ügyek vihart, és ez rajtunk múlik. Reméljük, lesznek itt még mindkét oldali Hagyó Miklósok rács mögött.
Forrás: http://magyarinfo.blog.hu/2012/08/17/4_nap_alatt_700_millios_feladat

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás