Hirdetés
(X)

A bringázás soha nem megy ki a divatból. Egyrészt azért, mert mindig lesz olyan generáció, aki éppen ismerkedik a kétkerekűzés előnyeivel, másrészt pedig azért, mert a felnőttek is szívesen tekernek. És milyen jól teszik! 

A kerékpározás amellett, hogy minden izmot megmozgat, a mentális és pszichés egészségünket is karbantartja. Viszont ahhoz, hogy a pedálozás valóban ne váljon gyötrelemmé, meg kell találnia mindenkinek a szokásához, életmódjához leginkább alkalmas vasparipát. A választásban nagy segítség lehet, ha ismerjük a bicajok jolly jokerét: a trekking kerékpárt. Talán Önnek is ez lenne a legmegfelelőbb megoldás?

Trekking=túrázás

A trekking cangákat túra kerékpároknak is hívják, ami teljesen megfelel az angol trekking szó fordításának. Tehát ez egy olyan kétkerekű, amivel túrázni lehet. Igen ám, de túra és túra között lényeges különbségek vannak! 

Ez a járgány elsősorban hosszú, országúton megtett kilométerekre éhezik. Tele vagyunk megkerülésre váró tavakkal, és ha mindig is tervezte végigtekerni a Balatont, a Velencei- vagy a Fertő-tavat, akkor a trekking kerékpár lesz hozzá a megfelelő útitárs. Mindezt jó tempóban, kényelmesen, élvezve a pillanatot és a környezetet. Persze a kitaposott erdei ösvényeken vagy földutakon is ki lehet belőle hozni a maximumot, de nem szabad elfelejtenünk, hogy ez a bringa nem versenyzésre és nem nehezebb terepre való. 

Szaladgálás a városban

Ha ki akarja váltani a leendő biciklivel a gyaloglást vagy a tömegközlekedést, akkor jó helyen keresgél. Míg az MTB kerékpárok nem szeretik a beton közeget, és ezt éreztetik is a használóval, addig egy trekking bicaj vígan viszi a gazdáját az aszfalton. Éppen csak fel nem nyerít. 

Iskolába, munkába járáshoz is ideális választás, egyrészt mert gyorsabb, másrészt mert komfortos a vele való közlekedés. Nem kell a tömegben kapaszkodót keresve nyomorogni a csúcsforgalomban, hanem saját tempóban, alternatív, akár rövidebb útvonalon lehet eljutni egyik helyről a másikra. Ha szeretne még többet tudni erről a sokoldalúan használható járgányról, akkor a Kerékpárwebshop.eu férfi kerékpár kínálatát böngéssze végig!

Néhány szó a felszereltségről

Ami fix egy trekking kerékpár esetében az a 28”-as kerékméret. Tehát valamivel nagyobb, mint az átlag MTB bicók kereke, emiatt pedig gördülékenyebb és jobb haladást biztosít. Általában V-fékes vagy tárcsafékes a fékrendszer. A váz alumíniumból vagy acélból készül, tehát megfelelő gondoskodással egy életen át tekerhetjük ezt a gépet. 

Gyárilag fel van szerelve lámpákkal, sárvédővel, csomagtartóval, így ezekre nem kell még külön költenie. Esetleg érdemes beszereznie egy kilométerórát, amivel figyelemmel kísérheti a teljesítményét, vagy a komolyabb túrákhoz egy csomagtartóra rögzíthető táskát. A kormány hajlított és állítható kormányfejjel ellátott, a nyereg rugós, zömmel első teleszkóppal vannak felszerelve, hogy Ön tényleg a mozgás okozta örömre koncentrálhasson.

Élvezze Ön is trekking biciklivel a közlekedést!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás