Hirdetés

A Hajózási Hatóság visszavonta a balatonvilágosi “vízisport-élménypályára” kiadott létesítési engedélyt. A döntésről egy közvetlenül érintett ingatlantulajdonos Budapest Főváros Kormányhivatalának címzett közérdekű bejelentésére a hivatal által adott válaszából értesült az Aligai Fürdőegyesület.

A Hatóság megállapítja, hogy az engedély megadását követően, természetes személyektől, a Hatósághoz számos beadvány érkezett a helyi, vízparti ingatlan érintettség miatti érdeksérelemre hivatkozással, ezért amennyiben a fenti érintettek az érdemi döntés meghozatalát megelőzően igazolták volna érintettségüket, úgy a létesítési engedélyezési eljárásban ügyfélként bevonásuk lett volna szükséges.

A Kormányhivatal válaszából derült ki, hogy a létesítési engedély határozat saját hatáskörben visszavonásra került és a Hajózási Hatóság az eljárás folytatásáról döntött. Hatóság az ügyben érintett ügyfelek, valamint az ügyféli jogállást igazoló további érintettek nyilatkozatainak mérlegelést követően hozza meg döntését.
Hetek óta tartó tiltakozásunk meghozta tehát az eredményét: egy jó ideig még biztosan nem fog működni a “vízisport-élménypálya”

Mint az Aligai Fürdőegyesület FB oldalán írta: “Szeretnénk azonban egy abszurditásra felhívni a figyelmet. Előbb kelt a joggal tiltakozó érintettek és egyesületünk segítségére a Hajózási Hatóság, és előbb tudtunk meg érdemi információt a budapesti Kormányhivataltól, mint Balatonvilágos polgármesterétől. Takács Károly polgármester hetek óta csak ígérget, próbálja elmaszatolni az ügyet, semmibe véve a tiltakozók érdeksérelmeit. Ez az ügy ismét tökéletesen bizonyítja hiteltelenségét és alkalmatlanságát falunk vezetésére.
Az Aligai Fürdőegyesület továbbra is megtesz mindent, hogy a helyi érdekeket képviselve csak jogszerű, ésszerű és a természeti kincseink védelmét figyelembe vevő beruházások valósuljanak meg falunkban.
A csaknem 2 hektáros, a Balaton kisajátításával és felmérhetetlen környezetpusztítással járó “vízisport-élménypálya” nem egy ilyen beruházás.
Ezért egyesületünk ügyfélként be fog lépni a Hajózási Hatóság engedélyezési eljárásába, és erre bíztatunk minden közvetlenül érintett ingatlantulajdonost, akiknek ezúton is jelezzük, ahogy eddig is, ezután is minden segítséget megadunk, kérdés esetén forduljanak hozzánk bizalommal, védjünk meg közösen szeretett otthonunkat, Balatonvilágost.”

Az ügy előzménye:  Újabb 2 hektár tavat nyúl le a NER balatonvilágosi víziparkja

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás