Hirdetés

Az időjárási viszonyok gyors és kedvező alakulása nyomán Tarlós István főpolgármester ma megszüntette a szmogriadó tájékoztatási fokozatát – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

Tovább folytatódik a borult, párás, alkalmanként csapadékos idő Budapesten, aminek hatására lassan csökken a szálló por koncentrációja. Holnap csütörtökön már számottevő csapadék nem várható. Pénteken és szombaton a levegőminőség további javulására lehet számítani az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

A főváros közleményében a főpolgármester ismételten köszönetet mondott a "példátlan együttműködésért azoknak, akik a rendkívüli légszennyezettségi helyzetben mérsékelték a szén-, illetve fatüzelésű berendezések használatát, valamint autóhasználatukat korlátozva a közösségi közlekedést részesítették előnyben, továbbá az ipari pontforrások, kémények azon üzemeltetőinek, akik társadalmi felelősségvállalásuk megnyilvánulásaként önkéntesen csökkentették a helyhez kötött légszennyező pontforrásaik kibocsátását".

Az elmúlt napokban ismét az ország nagy részén veszélyessé vált a levegő a magas szálló por koncentráció miatt. Mára viszont országszerte több településen, köztük Budapesten is jelentősen csökkent a légszennyezettség.  Az Országos Közegészségügyi Központ (OKK) térképén ma a keleti országrészben: Debrecen, Nyíregyháza, Hernádszurdok, Oszlár, Kazincbarcika, Sajószentpéter, Miskolc és Putnok, valamint a nyugati határnál Szentgotthárd szerepelt a veszélyes levegő minőséget jelző piros színnel. Emellett Szolnok, Pécs, Veszprém, Ajka, Mosonmagyaróvár, Sopron és Szombathely levegőjét minősítették egészségtelennek.

A fővárosban múlt hétfőn lépett életbe a szmogriadó riasztási fokozata, ezt az átmeneti javulás után mérsékelték. Budapesten múlt péntek óta volt érvényben a szmogriadó tájékoztatási fokozata. (MTI)

Országos csúszáskáoszt hozott az ónos eső

Országos csúszáskáoszt hozott az ónos eső

Budapesten hó esett a jégre, majd megint csak ónos eső esett a hóra. A fővárosban továbbra sem múlt el a veszély, de a legsúlyosabb ónoseső-helyzet az ország középső-déli részén várható.

Megfontoltan lehet csak közlekedni Budapesten ma hajnalban, miután tegnap este hó esett az ónos esőre, majd az éjszaka ismét ónos eső öntözte a kialakult hóréteget.  Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint az elkövetkező órákban különösen az ország középső részén kell még sok ónos esőre számítani, de az ország északkeleti és délnyugati csücskét leszámítva mindenhol esélyes az ónos eső.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás