Mesterséges felhőkkel harcolnak a légszennyezés ellen Pakisztánban

2023. december 23.

Hírek

A pakisztáni Lahorban december elejére a szennyezettség olyan szintet ért el, hogy négy napra bezárták az iskolákat, a piacokat és a parkokat. Múlt hétvégére a város levegőminőségi indexe (AQI) már az egészségre rendkívül veszélyesnek tartott tartományban volt, így mesterséges esővel próbálták csökkenteni a szennyezettséget.

Egy zöldebb jövőért

2023. szeptember 25.

Hírek

A fenntarthatóság koncepciója és gyakorlati megvalósítása napjaink fókusztémájának tekinthető, hiszen egyéni- és vállalati szinten egyaránt jelentős erőfeszítésekre van szükség annak érdekében, hogy a klímavédelmi célok megvalósuljanak. A Magyar Nemzeti Bank is ezen szemlélet jegyében végzi tevékenységét, ideértve a székházának rekonstrukcióját is, amely fenntarthatósági szempontból, különösen az alkalmazott, levegőtisztító hatású zöld épületháló révén, példaértékű kezdeményezés. Rekonstrukció,… Tovább »

Európában évente 400 ezren halnak bele a légszennyezésbe

2023. szeptember 22.

Hírek

Európa lakosságának 98 százaléka súlyosan légszennyezett területen él. 7 olyan állam van, ahol különösen rossz a helyzet, Észak-Macedónia az első ezen a listán, Magyarország a hetedik. A londoni Guardian felmérése szerint a WHO levegőszennyezettségi normáit Európa nagyrészén felülmúlják az összegyűjtött adatok.

Még a tankönyveket is eltüzelik Borsodban, akkora a nyomor

2022. december 31.

Hírek

Kiemelten szennyezett a levegő, évente több mint tízezer magyar hal meg a szmog miatt. Idén a szmogszezon korábban jött a szokásosnál. Európai összevetésben is kiemelten szennyezett volt a levegő Észak-Magyarországon.

Budapest felett az ég

2022. november 20.

Hírek

Mi történt az elmúlt két évben a fővárosi klímafőosztály műhelyeiben, hogy bátrabban vehessünk mély levegőt Budapesten?

Korlátozhatnák a lakossági tüzelést Magyarországon

2021. február 20.

Hírek

Javaslatot dolgozott ki és küldött az agrárminiszternek a Levegő Munkacsoport arra, hogy az országos szabályozás megengedje az önkormányzatoknak a szilárd tüzelőanyagok háztartási égetésének korlátozását. Egyúttal szorgalmazza, hogy a kormány segítse elő a kevésbé környezetszennyező fűtési módokra történő átállást, különösen a korlátozást bevezető településeken.