Hirdetés
Forrás: 444.hu

Ha hozzáadjuk a klímaváltozást a már meglévő gazdasági, társadalmi és politikai feszültségekhez, az erőszakhoz vezet, és olyan konfliktusokhoz, amiknek katasztrofális lesz a következménye.

Erről Steve Trent, a Environmental Justice Foundation (Környezeti Igazság Alapítvány) vezetője beszélt a Guardiannak. Az alapítvány legújabb kutatásában magas rangú amerikai katonai vezetők, biztonságpolitikai szakértők és tudósok írnak arról, hogy a mostani menekültválság eltörpül majd a következő évtized migrációs nyomásához képest.

A tanulmány azzal számol, hogy Afrikában a felmelegedés, és az azt kísérő szárazság miatt több tízmillió embernek kell majd elhagynia az otthonát, ők pedig valószínűleg Európa felé veszik az irányt.

A kutatás megemlíti, amiről már a 444 korábban is írt, hogy a szír polgárháború kitörésében is lehetett szerepe a klímaváltozásnak, és a nyomában járó éhínségnek.  Az EFJ azt szeretné, ha a világ országai új jogi keretrendszert dolgoznának ki a klímamenekültek védelmében, akik szerintük a legszegényebb és leginkább rászoruló emberek lesznek a világon.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás