Hirdetés
LMP sajtóközlemény

Beigazolódni látszik, amire az LMP – Magyarország Zöld Pártja többször figyelmeztetett: az akkumulátorgyárak mellé hamarosan jönni fognak az akkuhulladék-feldolgozó üzemek is, amelyek tovább súlyosbítják az ágazat környezeti hatásait. Ez olvasható ki Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter és a koreai SungEel Hitech Co. vállalat tárgyalásából. A miniszter szerint még idén dönteni kell arról, hogy „mely vállalatok, mely helyszíneken kezdhetik meg a beruházások megvalósítását.”

Nagy Márton ráadásul azzal a céggel folytatott megbeszélést az akkufeldolgozó kapacitások kiépítéséről, aminek magyarországi leányvállalata sorozatos szabálysértéseket követett el, és a bátonyterenyei feldolgozóüzemét be is kellett zárni. Egy eset a sok közül, hogy rákkeltő anyagok veszélyeztették a dolgozókat; a nikkel levegőben mért mennyisége az egyik vizsgálat során kétezerszeresen haladta meg a határértéket.

A kormány ahelyett, hogy megerősítené a környezetvédelmi hatóságot, újabb veszélyes üzemeket szabadít az országra. A jelenlegi helyzetben, megfelelő környezetvédelmi garanciák és ellenőrzés nélkül csak idő kérdése, hogy az új akkumulátorhulladék-feldolgozó üzemekben mikor történik baleset vagy mikor kerül veszélyes anyag a környezetbe.
Nem engedhetjük meg, hogy Európa akkumulátor-hulladéka nálunk kössön ki!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás