A rovat kizárólagos támogatója

Meglepő pályázati felhívást tett közzé a napokban a Magyar Nukleáris Társaság (MNT). Százezer forintot adnak annak a tanárnak, aki az órán a legjobban dicséri az atomerőműveket.

A szervezet tanárokat szólít meg abból a célból, hogy legfeljebb 10 oldalban készítsenek egy komplett edukációs projektet az iskolájukban arról, hogy miért jó az atomenergia. Az első helyezett 100 ezer, a második 70 ezer, a harmadik helyezett pedig 50 ezer forintot nyerhet el a Magyar Nukleáris Társaság által a napokban kiírt pályázaton. A közoktatásban természettudományi tantárgyakat tanító tanároknak és tanárjelölteknek szóló felhívás témája: A nukleáris energia pozitív bemutatása.

A pályázatnak legfeljebb 10 oldalban tartalmaznia kell a konkrét tanulói tevékenységre épített részletes foglalkozástervet (például óratervet, tanóra részletet, tanulói projektet, amelyben bemutatják, hogy miként dolgozzák fel a nukleáris technika, az energia és a környezeti témaköröket) – olvasható a kiírásban.

Az év elején új elnökséget választó, magát szakmai civilként meghatározó MNT saját közlése szerint feladatának tekinti, hogy elősegítse “a nukleáris technológiákkal kapcsolatos ismeretek oktatását – az általános és középiskolától kezdve az egyetemi oktatáson át a felnőttoktatásig”, tájékoztassa a közvéleményt, és fellépjen – többek közt – az atomenergia “helytelen és ennél fogva a társadalomra veszélyes felhasználása ellen.

A most kiírt, szeptemberig beadható pályázat nyertesei a társaság által szervezett szakmai napon, továbbképzésen is részt vehetnek majd – olvasható a kiírásban- melyet a napi.hu szúrt ki.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás