Hirdetés
Főpolgármesteri Hivatal Sajtókapcsolati Csoport

2022-ben a Fővárosi Önkormányzat megalapította „Az Év Fővárosi Civil Szervezete” díjat, melynek célja, hogy minden évben elismerésben részesítse azt a budapesti civil szervezetet, amely tevékenységével leginkább hozzájárult a főváros fejlődéséhez, élhetőségéhez és a lakosság jólétéhez.

A díjat a főváros pályázat útján adományozza, ennek keretében első alkalommal idén ősszel nyújthattak be pályázatot a feltételeknek megfelelő civil szervezetek. A beérkezett pályázatokat azok a szervezetek rangsorolták, akik regisztrálva vannak a Budapesti Civil Adatbázisban, de idén nem pályáztak erre a díjra, majd Karácsony Gergely főpolgármester az adatbázis véleményét figyelembe véve választotta ki és bocsátja december 1-jével online szavazásra a legjobb 10-et.

Szavazni az erre a célra létrehozott internetes felületen, a Civil.budapest.hu/civildij oldalon lehet 2022. december 31-ig, szavazásra jogosult minden Budapesten élő, tanuló vagy dolgozó 14. életévét betöltött személy.

A következő 10 civil szervezet pályázatát ítélte idén a legjobbnak a Budapesti Civil Adatbázis véleményét figyelembe véve Karácsony Gergely főpolgármester:

1. Csodavár Alapítvány
2. Egyesület az Inklúzióért
3. Energiaklub Szakpolitikai Intézet és Módszertani Központ
4. Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány
5. Járókelő Közhasznú Egyesület
6. Magyar Kerékpárosklub
7. Motiváció Alapítvány
8. Mozgássérült Emberek Önálló Élet Egyesülete
9. Uccu Roma Informális Oktatási Alapítvány
10. Utcajogász Egyesület

A szavazás lezárultával a legtöbb voksot kapott civil szervezet válik „Az Év Fővárosi Civil Szervezetévé”. A díjjal 1 millió forint pénzjutalom és a Városháza szimbolikus kulcsa jár, valamint a nyertes egy éven keresztül, 2023. február 1. és 2024. február 1. között használhatja saját kommunikációs anyagaiban és sajtó- és médiamegjelenéseiben a címet.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás