Hirdetés

Ötödik alkalommal rendelkezhetnek az első magyar közösségi bank, a MagNet ügyfelei arról, hogy a Bank nyereségének 10%-át milyen civil szervezetek között osszák szét. Az ügyfelek az átláthatóság jegyében minden évben, levélben értesülnek arról, mennyi a Bank adózott, tiszta nyeresége, és ők pontosan hány forinttal járultak ehhez hozzá.

E nyereség tizede felett rendelkezhetnek az általuk választott civil szervezet javára. Eddig így összesen 110.684.470 forinttal segítettek 136 különböző alapítványon és egyesületen; az idei felajánlott összeg 39.437.717 forint, ami 71 szervezet között oszlik el. Szavazni az idén június 30-ig lehet.

Közösségi Adományozási Program, azaz KAP: idén ez a három betű több mint 39 millió forintot jelent, 71 civil szervezetnek. Ez az összeg az első magyar közösség bank, a MagNet 2013. évi nyereségének 10%-a, amit a Bank, küldetésének megfelelően, közösségi célokra ajánl fel. A módszer egyszerű és demokratikus: A Bank, miután levélben értesítette ügyfeleit a rájuk eső nyereség pontos összegéről, arra kéri őket, hogy június 30-ig válasszák ki a programban részt vevő civil szervezetek közül azt, amelynek céljai a számukra legrokonszenvesebbek, és szavazatukkal juttassák nekik a rájuk eső nyereségösszeg 10%-át. A szavazatok által a Bank és az ügyfelek közösen járulhatnak hozzá ahhoz, hogy a civil szféra még magabiztosabbá és erősebbé váljon.

„Közösségi bankként a társadalmi hasznosság és felelősség mindennapos működésünkbe építését, fontos társadalmi, közösségi célok és projektek támogatását is kiemelt feladatunknak tekintjük. Öt éve indítottuk a KAP Programot, amely során ügyfeleink eddig több mint 110 millió forintról rendelkeztek, 136 civil szervezet céljait, működését támogatva. Ügyfeleink tehát költés nélkül, pusztán pár kattintással adományozhatnak. Reméljük, ezzel a kezdeményezéssel és felelős hitelezési politikánkkal, követendő példaként szolgálhatunk a magyar pénzügyi piacon. Örülnénk, ha követőink akadnának, és az újbanki kultúra mind jobban elterjedne Magyarországon is.” – mondta Molnár Csaba, a MagNet Magyar Közösségi Bank közösségfejlesztési igazgatója.

Rendelkezni és az egyes szervezeteknek gyűlő összegeket nyomon követni a www.magnetbank.hu/kap2014 oldalon lehet. A szavazás lezárását, 2014. június 30-át követően a leadott szavazatok alapján összegyűlt támogatásokat a MagNet átutalja a szervezeteknek, s az eredményt nyilvánosságra hozza. A jövőben a programban résztvevő civil szervezetek listája szabadon bővülhet: a Bank a kap@magnetbank.hu címen folyamatosan várja a javaslatokat olyan civil szervezetekre, amelyeket a jövőben érdemes lenne bevonni a támogatandók körébe.

 A MAGNET MAGYAR KÖZÖSSÉGI BANK ZRT-RŐL

A MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt., az 1995-ben alapított HBW EXPRESS Bank Zrt. jogutódja, 2010.04.30 óta folytatja tevékenységét ezen a néven. A 100%-baa a a n magyar tulajdonban lévő pénzintézet küldetése, hogy Magyarország első professzionális etikus közösségi bankjaként, ügyfelei közreműködésével, felelős és transzparens módon, valódi választási lehetőségek révén forrást biztosítson olyan kezdeményezések számára, amelyek pozitívan hatnak környezetünkre és társadalmunkra, amelyek közös jövőnk biztosítékai lehetnek. A Bank víziója a közösségekre támaszkodó és közösségeket építő első hazai újbankként működni, amely azt a felemelő érzést nyújtja ügyfeleinek, dolgozóinak, üzleti partnereinek és tulajdonosainak, hogy a pénzügyeikkel is sokat tesznek a társadalomért és a környezetért. A MagNet Bank fontos támogatója a fenntartható fejlődésnek hazánkban.

 

Interjú Fáy Zsolttal

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás