Hirdetés

A napokban 98 éves világhírű természetvédő – filmes ismeretterjesztő szerint július közepéig érdemes elrakniuk a fűnyírót a kerttulajdonosoknak, hogy megmentsék a beporzókat. A britek 60 év alatt elveszítették a természetes legelőik és kaszálórétjeik 97%-át!

David Attenborough éles figyelmeztetése, hogy kerüljük a közös kerti munkákat júliusig.
Sir David Attenborough felszólította a briteket, hogy “halasszák el a fűnyírást” – és azt mondta az embereknek, hogy ez a közös kertészeti feladat nem történhet meg július közepéig.
A kérelem mögötti indoklás nemcsak az esztétikáról, hanem rovarpopulációink jólétéről is szól. Az olyan rovarok, mint a pillangók, méhek és darazsak nagy mértékben támaszkodnak a százszorszépekre és a gyepterületek között növő egyéb növényekre, hogy beporozzák és fenntartsák ökoszisztémájukat.

A napokban 98 éves világhírű természetvédő Sir David megerősítette ezeket a figyelmeztetéseket a BBC Wild Isles természetfilmjén. Kiemelte, hogy a hosszú fű levágása megzavarhatja és akár ki is ölheti ezeket a létfontosságú rovarokat, amelyek a világ ökoszisztémájának szerves részét képezik.
Azt mondta: “Sehol nincs gazdagabb sokszínűség vadvirágokban és rovarbeporzókban, mint a hagyományos kaszálóréteinek. Sajnos az elmúlt 60 évben ennek az értékes élőhelynek 97%-át elvesztettük.
Szöveg és kép forrása: Aaron Chown/PA Wire

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás