Hirdetés

A kertes házban lakók számára rendkívül fontos kérdés a növénygondozás témája, hiszen nekik kell felelősséget vállalni a portájukért s az azon felcseperedő növényekért. A terebélyesebb fák ápolásában a professzionális kialakítású, ágvágó ollók segédkeznek. A következő pár sorban a növénygondozásról s az említett eszköz használati előnyeiről olvashatsz bővebben.

Növénygondozás a mindennapok alatt

Többen is vannak, akik előszeretettel tevékenykednek a kertben vagy az udvaron, így nem mehetünk el szó nélkül a kertészkedés pozitív hatásai mellett sem.

Nos, az esztétikus eredmény egyértelmű, de gyakorlatilag pszichológiai értelemben is “megszépül” a világ. Az alkotás, a kemény munkánk eredményének látványa is nagy elégedettséggel tölthet el bennünket, emellett természetesen a szabad levegőn fel is frissülünk. Amikor egyedül kertészkedünk, még el is mélyedhetünk gondolatainkban. 

Milyen “növénygondozó” eszközök vannak?

Attól függően, hogy milyen méretű, kialakítású kertünk vagy udvarunk van, különböző kertészeti eszközök lehetnek segítségünkre. 

Az egyik leggyakoribb kültéri eszközünk a metszőolló, amely segítségével a vékonyabb ágak, terebélyesebb bokrok, növények nemkívánatos része “nyisszantható” le. Kiválasztásakor jó, ha ügyelünk arra, hogy finom kialakítású legyen a vágóél íve és mérete is. A kényelmes munka érdekében pedig a nyél vastagsága és hosszúsága sem kevésbé fontos. 

A kerti ollók a virágok vágásában segítenek. A sövényvágó már ezzel szemben a hosszabb bokrok vágásában segédkezik, míg az ágvágó olló használata a fák esetében ajánlott. 

Ha néhány speciális eszközre van szükséged, akkor látogasd meg a Kések Ollók Webáruház különleges ágvágóit!

Mire jó még az ágvágó olló?

Van egy bizonyos ágvastagsági szint, amely felett már nem érdemes tönkretenni a metszőollónkat. A vaskosabb ágakhoz, nehezebb feladatok elvégzéséhez tökéletesen passzolnak az ágvágó ollók. Ezeknek már hosszúkás nyelük van, emiatt kétkezes használatot igényelnek. 

A népszerű gyártású termékek nyele teleszkópos tervezésű, így kurtítható is. Aztán ott vannak az ún. fogaskerekes ágvágók, amelyek nyelében egy húzókötél van elrejtve. A húzógomb így lehetővé teszi az egyszerű működtetést. 

Amennyiben minőségi terméket szeretnénk beszerezni, akkor a Fiskars kültéri eszközeinek kínálatát érdemes felkeresni! A cég csaknem az 1600-as évek óta bocsátja a világ rendelkezésére a legprofesszionálisabb kertészeti eszközöket. Talán már Te magad is találkoztál a sajátos, narancssárga nyelű kerti ollóval! Na ez a darab is a Fiskarshoz tartozik!

Gondoskodj minden évszakban kertedről, légy tudatos és megfontolt! Legyen meg minden szükséges termék az eszköztáradban!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás