Hirdetés

Nemrég vette, de máris túladna a beruházási listáról kihúzott MotoGP-pálya egyes területein az állam. 40 hektárt adna el az Orbán-kormány, miután a beruházást felfüggesztik.
Túladna az állam számos olyan hajdúnánási ingatlanon, amelyet a tervezett MotoGP-pálya építéssel összefüggésben szerzett meg – írta a Magyar Hang. A lap szerint a Nemzeti Földügyi Központ keres vevőket összesen 40 hektárnyi, kilenc darab, frissen megszerzett, Hajdúnánás külterületén fekvő ingatlanra.

A földhivatali iratok szerint májusban jegyezték be az ingatlanokon az állam tulajdonjogát, és cserefölddel kárpótolták a korábbi gazdákat. A versenypálya földigénye 4-500 hektár, a most piacra dobott területek azért is figyelemre méltóak, mert nem a beruházási terület sarkaiban találhatók.

Bedől a hajdúnánási nagy Fidesz mutyi?

Kósáék 65 milliárdos MotoGP blöffje

A kormány 2100 milliárd forintos megtakarítást jelentett be a héten, leállítja több száz tervezett, még nem kezdett beruházását. A sor azonban bővülhet, mert kérdéses a 65 milliárdos hajdúnánási gyorsasági motorosverseny (MotoGP) pálya jövője is, amit még nem kezdtek el építeni. Amikor a beruházásra rákérdezett a 444.hu, akkor a Lázár János vezette Építési és Beruházási Minisztérium azt választolta, “a szabály egyértelmű. Ahol nem kezdődött meg az építkezés, azt a beruházást felfüggesztjük.”

Kapcsolódó anyagok:

Kósáék 65 milliárdos MotoGP blöffje

Miniszteri biztost kap a hajdúnánási környezetszennyező pénzpazarlás

MotoGP politikai multimutyi

Klímagyilkos támogatásokkal nem lehet új pályára állítani a gazdaságot

Lányi András: a szakadék felé vezető útról soha nem késő letérni

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás