Hirdetés

Az év legnagyobb német durranása: gyönyörű fotókon és videón omlik össze a dortmundi szénerőmű.

Németország 2038-ra le akarja kapcsolni az utolsó szénerőművét is.
A dortmundi Gustav Knepper szénerőművet már 2014-ben leállította az E.ON érdeklődés hiányában. Most pedig felrobbantották dinamittal. De még hogy!
A Bild úgy harangozta be az eseményt, mint az év legnagyobb durranását.
Ami a megújuló energiaforrások térnyerésének szimbóluma is lehet.
 

A forrás 444.hu-n további fotók nézhetők >>>

Tovább hasít a nap- és szélenergia Németországban

Tovább hasít a nap- és szélenergia Németországban

A megújuló energiaforrásokból termelt villamos energia mennyisége meghaladta a szénből előállított áramét Németországban 2018 első félévében. Erre korábban ilyen időtávon még nem volt példa.

A szél-, nap- és vízenergia, valamint a biogáz alapon termelt villamos energia Németország áramfogyasztásának 36,3 százalékát fedezte 2018 januárja és júniusa között, míg a szénerőművek 35,1 százalékát termelték meg. A megújulók termelése rövidebb időszakokra már korábban is meghaladta a szénerőművekét, de ez az első alkalom, hogy ilyen hosszú időtartamon is túlnőttek a fosszilis energiaforráson.


 

A német energiafordulat a brit, finn és magyar médiában

A német energiafordulat a brit, finn és magyar médiában

Éghajlati, gazdasági és biztonsági szempontból is rendkívül fontos, hogy a következő néhány évben mi fog történni az energetika területén. Az energiafelhasználás változása, illetve az energiaellátó rendszerek átalakulása ezért kiemelt figyelmet érdemel. Ha egy ország új, nagy léptékben addig még ki nem próbált irányt választ, nemzetközi szinten is hivatkozási alappá válik.

Az utóbbi néhány év egyik legérdekesebb és leginkább vitatott energetikai fordulata Németországban zajlott, elsősorban a villamosenergia szektorban. Bár Németország fontos globális szereplő, talán még fontosabb, hogy az összes többi ország mit tanul a példájából. 
Sikernek vagy kudarcnak látják, ami Németországban zajlik?
Hasonló vagy jelentősen eltérő irányba próbálnak mozdulni?


 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás