Hirdetés

Az Édesvízi gerinctelenek című félórás rövidfilm beválogatásra került a gödöllői Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválra, ahol a Királyi Kastély Fekete István termében “nagyvásznon” is megtekinthető lesz két alkalommal. Szept.10-12. között a fesztivál témája az  „Érzékeny Bolygó”.

A tavalyi Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál szeptember 11-13. között a Gödöllői Királyi Kastélyban fogadta a természetvédelem iránt érdeklődő gyermekeket és felnőtteket. A filmvetítések, koncertek, kiállítások, szemléletformáló, interaktív foglalkozások mellett bemutatkoztak nemzeti parkjaink is a Magyar Nemzeti Parkok Hete nyitórendezvény keretében.

A korábban Nemzetközi Természetfilm Fesztivál néven futó esemény fókuszában idén továbbra is a természetfilmek állnak, 6 helyszínen közel 100 filmet tekinthettek meg a látogatók.

A koronavírus járvány elleni védekezés érdekében bevezetett óvintézkedések miatt a rendezvényen egyszerre tartózkodók száma nem haladhatta meg az 500 főt, azonban még így is közel 6000 ember volt kíváncsi a három nap programjaira.

Annak érdekében, hogy minél több ember megismerje a Fesztivált, annak céljait, az alkotókat és partnereinket idén stúdióbeszélgetéseket rögzítettünk, amik az Országos Természet és Környezetvédelmi Filmnapok keretében kerülnek bemutatásra városi és regionális TV csatornákon színesítve a Fesztivál kísérő programjait.

A FESZTIVÁL IDŐPONTJA 2021. SZEPTEMBER 10-12.
A FESZTIVÁL MINDEN ESEMÉNYE INGYENES, MINDEN NEMZETKÖZI FILM MAGYAR FELIRATTAL!
Mottója még mindig:
„Természet- és Környezetvédelem a Művészet és a Játék erejével”
A Fesztivál idei témája „Érzékeny Bolygó”.

A Fesztivál két Nemzetközi Filmszemléjére (Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Filmszemle 7 kategóriával és a Kárpát-medencei Természeti Értékeink Filmszemle 3 kategóriával) közel 2000 fantasztikus film érkezett a világ minden tájáról. (98 ország)

A legjobb 100 alkotást 2021. szeptember 10-12 között mutatjuk be Gödöllőn 6 vetítési helyszínen.
Tisztelettel megemlékezve az idén 95 éves David Attenborough munkásságáról az idei év vetítési tematikájában az ő munkásságát emeljük ki!

Vetítési programunknak „David Attenborough világa” elnevezést adtuk idén.

A Fesztivál már második évére elérte, hogy a BBC a TerraMater stúdió minden évben nevezett olyan filmekkel, amiket David Attenborough-val forgattak.

Idén média partnerünk a Spektrum TV támogatásának köszönhetően, versenyen kívül látható lesz két kiemelkedő film „Attenborough – egy vadregényes élet” és az „Attenborough csodálatos világa”

Két kiemelt vetítési helyszínen a Gödöllői Királyi Kastély Lovardájában egész nap és az Alsóparkban felállított ledfalon 17.00 tól 22.00-ig a világ legnagyobb stúdióinak elmúlt két évben forgatott Természet és Természet-és Környezetvédelmi filmjeivel mutatjuk be az „Érzékeny Bolygó” jelenlegi helyzetét. Bemutatva és alátámasztva David Attenborough filmjeiben tett és bemutatott tényeket.

További 3 vetítési helyszínen 3 napon át dokumentum filmeket nézhetnek, nemzetközi és magyar alkotóktól. Ezek a sokterápiás szobák erős idegzetűeknek.

A Pandémia még nem ért véget a világban de már most érkeztek olyan egyestés filmek és több rövidfilm is ami ezzel a témával foglalkozik. Tanulságossak.

Természetesen az egyik legsikeresebb tematikus szekciónk az animációs filmek bemutatása sem marad el. 3 napon át az alsóparkban matíné vetítés keretében 9.00- 15.00 ig Természet és Környezetvédelmi animációs filmeket mutatunk be gyerekeknek.

Ne feledjék! 2021. szeptember 11. 18.00 20.00 Fesztivál Gála!
Filmek, alkotók díjazása és egy különleges koncert ahol hulladékból készült hangszereken játszanak a muzsikusok!

Az Édesvízi gerinctelenek című félórás rövidfilm vetítése: Gödöllő Királyi Kastély Fekete István terem

Szeptember 10. (péntek) 9:41-10:10
Szeptember 12. (vasárnap) 9:55-10.24

Rendezte: Kriska Ferenc Írta: Kriska György Narrátor: Kálid Artúr Zene: Ruskó Péter, Székely Márton Operatőr: Kriska Ferenc, Kriska György Vágó: Kriska Ferenc Sound Design és utómunka: Lerner Balázs, Rocky Shore Pictures Producer: Tóth Zsolt Marcell – Filmdzsungel

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás