Hirdetés

A Galápagos-szigetek ikonikus állatának életmódjába leshetünk bele egy kiváló minőségű, sejtelmes zenéjű videóban, melynek főszereplője egy átlagosnál jóval nagyobb tengeri leguán.

A videó nem véletlenül jutott 1 milliós nézettség fölé, ilyen jó minőségű videót ugyanis ritkán látni a Galápagos-szigetek ikonikus állatáról. A Godzilla ihletőjeként is emlegetett tengeri leguán e példánya két okból is félelmetes: egyrészt a videóhoz sejtelmes zenét választott a feltöltő, másrészt az átlagosnál jóval nagyobb leguánról lehet szó.

 

Búvárok mellett is úszik a leguán a videóban, ott úgy tűnik, hogy felnőtt emberekhez hasonló méretekkel rendelkezik, pedig a hímek átlagos testhossza mindössze 75 centiméter. A leguánt kedvenc elfoglaltsága, vagyis a víz alatt tengeri moszatokat legelése közben láthatjuk, illetve azt is, ahogy levegőért felúszik és visszatér- írta a ma megújult hvg.hu.

Az IFLScience kiemelte: Charles Darwin nem tartozott a tengeri leguánok kedvelői közé, jegyzeteiben undorítónak tartotta, és a sötétség koboldjainak nevezte őket.
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás