Hirdetés

Felderítik a magasból a Balaton területén lévő nádasokban illegálisan tárolt vagy rejtegetett vízi járműveket.

Az elmúlt időszakban elszaporodtak a Balaton területén lévő nádasokban illegálisan tárolt vagy rejtegetett vízi járművek. Az olykor a rendőrök számára is nehezen megközelíthető helyeket általában csak azok ismerik, akik ide rejtik el a csónakokat, vitorlásokat, vízibicikliket – ezzel kárt téve a természetben, hiszen a nádast legtöbbször kivágják.

Ennek akar véget vetni a Balatoni Vízi Rendészeti Rendőrkapitányság; a hatóság azt szeretné elérni, hogy ellenőrizhető és legális tárolókba kerüljenek az eszközök. Az ORFK a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Légirendészeti Parancsnokságának munkatársaival közösen, a magasból helikopterrel deríti fel az illegális tárolóhelyeket, és GPS helymeghatározó adatokkal ellátott, nagy felbontású digitális légi felvételeket készítenek róluk.

Jelenleg a Keleti-medence „feltérképezése” készült el, adatait még elemzik. A Balaton körzetében eddig még nem volt példa a rendőrségi társszervek ilyen koncentrált együttműködésére és a korszerű technikai eszközök csoportosítására egy adott légi feladat megoldásához.

Képgaléria ORFK/H. Szabó Sándor >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás