Hirdetés

A kávékapszulák brutális népszerűsége tovább növeli a fogyasztói/kényelmi társadalom  hulladéktermelését. Mi legyen az alumínium kapszulával és a kávézaccal? Újrahasznosítás szingapúri módon.

A szingapúri Nespresso visszaveszi a környezetszennyezőnek beállított használt kávékapszulákat, az alumíniumot újrahasznosítja, a zaccot meg elpasszolja egy Sky Greens nevű vertikális biofarmra, ahol a termesztett növények alá komposzt készül belőle.

A Sky Greens Szingapúr első gazdasága, amely új nemzeti szabványt biztosít a városi területen vagy annak közelében termesztett ökológiai alaptermékekre. Fotó: Nespresso

És mindezt nem szabályozói nyomásra teszi, hanem magától, hiszen piaci kényszer fenntartani a cég és a termék környezetbarát imidzsét, különben otthagyják a fogyasztók és akkor roló lehúz. (Via vakmajom)

Kapcsolódó anyagok:

Környezeti bomba a kávékapszula

Mi van a kávéban?

Most akkor mennyire antizöld a kapszulás kávé?

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás