Hirdetés

Újabb érdekes lombkoronasétányra hívta fel a figyelmet Hadházy Ákos Facebook-oldalán ma délelőtt. A független képviselő a Normafa erdejében “kis magyar Stonehenge-ként” álló betonkockákat és egy hatalmas betonteknőt mutat. A 2 milliárd forintos (!) sétányt már tavaly februárban át kellett volna adni.

A terveket hosszas, civileket is bevonó egyeztetés előzte meg, ami Hadházy szerint egyébként jó, de az nem világos, hogy egy erdőt miért kell szétbetonozni.

A teknő mindenesetre a tervezett lombkorona tanösvény “fejépülete” lenne, a kockák pedig a sétány tartóoszlopainak beton alapjait adnák. Az építkezést 2021. októberében kezdték, és 2022. februárjában már át is kellett volna adni a beruházást.

Normafa lombkorona tanösvény betontorzó 2023 06 20 kép: Hadházy Ákos

Mint Hadházy rámutat: a betonozás kivitelezője ugyanaz az Archibona Kft. volt, mely rendszeresen megnyeri a 12. kerület által kiírt építkezési tendereket. Erről a gyakorlatról a HVG-nek korábban a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke, Kovács Gergely mesélt, aki 2019. ősze óta a 12. kerület önkormányzati képviselője is.

Az Archibona három közbeszerzésen összesen 2 milliárd forintot nyert a beruházásra a Kisfaludy program keretében, az utolsó összeg Hadházy szerint 40 milliós volt, állagmegóvásra. Hadházy szerint lehet, hogy direkt nem fejezték be a sétányt, inkább az önkormányzati választás előttre tartogatják.

Normafa lombkorona tanösvény tábla 2023 06 20 Hadházy Ákos

A Kutyapárt még áprilisban látogatta meg a teknőt, akkori posztjukban azt írták, a beruházás Lázár János listáján is a “felülvizsgálandó” körbe került.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás