A rovat kizárólagos támogatója

Mindenféle figyelemfelkeltő akcióval üzenik a környezetvédők a G7-eknek, hogy a klímakérdést tegyék csúcstalálkozójuk középpontjába.

Miközben az amerikai elnök és a brit kormányfő az angliai G7-csúcson találkozik, felfújható másuk békésen összekapaszkodva a tengeren ringadozik, közvetlenül a konferencia helyszíne előtt. A környezetvédők így próbálják eljuttatni üzeneteiket a hét legfejlettebb ipari hatalom vezetőinek.

“Tudjuk, hogy a jelenlegi irány rossz. Árt az embereknek és a természetnek. A gazdaság kudarcot vallott, más pályát kell választanunk. együtt kell működnünk egy fenntartható, igazságos, zöld társadalom felépítésében” – mondta Ruth Valerio az egyik klímavédő szervezet képviselője.

A G7-csúcs résztvevői arra az őket ábrázoló hatalmas szoborra is pont rálátnak a hotel ablakaival szemben álló dombon, amelyet elektronikai hulladékból készített több képzőművész közösen.

“Készítsünk olyan tárgyakat, amelyek javíthatóak, még mielőtt betemetnek minket a használt dolgok! Nem kell mindig mindenből a legújabb” – ismertette a mű üzenetét az egyik alkotó, Joe Rush.

A helyiek sem tétlenkedtek. A 3 ezer lakosú Carbis Bayben többen plakátokat aggattak a kerítésükre, vagy a házukra. Mindenképpen tudatni akarták a G7-ek vezetőivel, hogy a maguk részéről a klímavédelmet tartják a csúcstalálkozó legfontosabb témájának.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek