Hirdetés

Karácsony Gergely főpolgármester kompromisszumos javaslatot tett ma a nagykörúti kerékpársávok megmaradására. Az biztos, hogy szeptember 1-jével még nem változik semmi.

Nem számolja fel teljesen a Nagykörúton kialakított kerékpársávokat a főváros: Karácsony Gergely főpolgármester olyan átalakítást jelentett be, amely az autósoknak, a kerékpárosoknak és az ott lakóknak is jó lehet.  A Blaha Lujza tér (illetve egészen pontosan a Dohány utca) és a Petőfi híd között kétszer két sávon közlekedhetnek majd az autók, a kerékpársávokat pedig az eddigi parkolósávban alakítják ki. A Dohány utcától a Margit híd felé viszont – a jelenlegi állapotnak megfelelően – 2×1 sáv marad az autósoknak, vagyis a kerékpársáv mellett marad a parkolósáv az autósoknak.

Karácsony azt ígérte, tesznek azért, hogy a körúton könnyebb legyen a haladás a gépjárművek számára. Ennek érdekében járdaszigeteket építenek, így kedvezőbb lehet a lámpaprogram; most sokszor a zebrák lámpája fogja meg a forgalmat.

Balogh Samu kabinetfőnök ezt annyival egészítette ki, hogy a csomópontok előtt változik a közlekedési rend, hogy ne torlódjanak nagyon fel az autók. Ezek a változások „szeptember folyamán” történnek meg – a zömük még a hónap elején –, a héten elindul a kivitelezésük.

Mindez azt jelenti, szeptember 1-jétől a Nagykörúton még a jelenlegi rendszer fogadja a közlekedőket (ami egy kerékpáros és egy autós sávot jelent), ebből állnak át fokozatosan arra, amit Karácsonyék ismertettek.

A HVG szerint a  főpolgármester azt is elmondta, hogy az Üllői út (és a most részletezett változás) kivételével a többi helyen marad a kerékpársáv, az ugyanis a közlekedés része lesz.

A FIDESZ politikai támadása az ellenzéki városvezetés ellen erősödik:
Szintén mai hír:
Szűnjön meg a parkolósáv a Nagykörúton, helyette lehessen biciklizni – kéri Fürjes Balázs

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás