Hirdetés

A regnáló kormány időszakában végrehajtott vezetőcserékkel lefejezték a szakmai elitet, s sincsenek olyan emberek a környezetvédelmi közigazgatásban, akik teljes mértékben értenének a szakmához. „Az ágazaton belül csak az maradhat, aki befogja a száját, akinek van szakmai hitele, azt nem is tűrik meg” – közölte egy elküldött vezető.

Távoznia kellett az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság éléről Janák Emilnek. Elbocsátásával a vízügyi, környezetvédelmi szakma lefejezése folytatódik. Az eltelt két évben olyan vezetőket is elküldtek, akiket már a mostani kormánypárt nevezett ki. A kirúgásokat a területet korábban felügyelő Vidékfejlesztési Minisztérium azzal indokolta, hogy „új mentalitást, erkölcsi alapállást képviselő szervezetnek” kell létrejönnie. Az egyik elküldött vezető a hvg.hu-nak azt mondta, semmilyen szakmai koncepciót nem lát a vezetőcserék mögött.

„Huszonhárom évvel mentünk vissza az időben azzal, hogy nincs külön, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumhoz hasonló minisztériuma, központi főhatósága a vízügyi, környezetvédelmi szakmának” – jellemezte a jelenlegi helyzetet egy neve elhallgatását kérő, nemrég elküldött környezetvédelmi közigazgatási vezető a hvg.hu-nak. Szerinte a regnáló kormány időszakában végrehajtott vezetőcserékkel lefejezték a szakmai elitet, s sincsenek olyan emberek a környezetvédelmi közigazgatásban, akik teljes mértékben értenének a szakmához. „Az ágazaton belül csak az maradhat, aki befogja a száját, akinek van szakmai hitele, azt nem is tűrik meg” – tette hozzá az elküldött vezető.
RÉSZLETEK >>>
 

Kapcsolódó anyagok:

Gazdasági és környezetvédelmi károkat okoz a VITUKI felszámolása

Elszáll a hajó – a VITUKI végnapjai

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás