A rovat kizárólagos támogatója

A mobilgát-ellenes csoport reakciója a Római Partért Egyesület közleményére.

A Római Partért Egyesület a várható árvízzel kapcsolatban közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy szerintük szükség van Római-parton a mobilgátra – erről a Greenfo itt adott hírt.

Honlapunk megkérdezte az ellentábor, a Maradjanak a FÁK a Rómain Facebook-csoport szervezőinek álláspontját is, melyet az alábbiakban közlünk:
"Ahogy eddig, továbbra is fontosnak tarjuk, hogy épüljön védmű a Római-part mögötti területek védelmére. Reméljük, hogy ez az árvíz megmutatja, hogy szükség van valódi, átgondolt, hosszú távú védekezés kidolgozásra. Az árvizet nem tartjuk a mobilgát melletti érvnek, mert úgy gondoljuk, hogy a Nánási-Királyok úti elsőrendű védvonal kiváltása/megerősítése az elsődleges feladat, míg a hullámtéri ingatlanok védelmére egyedi megoldásokat kell keresni a tulajdonosok bevonásával és a hatályos kerületi szabályozás szellemében, a part értékeinek elpusztítása nélkül. A továbbiakban nem kívánunk foglalkozni az itt élő emberek nehéz helyzetére építő, politikai haszonszerző megnyilvánulásokkal. Energiánkat az árvíz elleni védekezésre szeretnénk fordítani, és erre kérünk minden érintettet és segíteni tudót. Amennyiben kapacitásunk engedi, megpróbálunk beszámolni a fejleményekről, de úgy gondoljuk, hogy most inkább a gáton van ránk szükség."

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás