Hirdetés

Megépülhet a világ legnagyobb szélerőműve Yorkshire partjai mellett, mivel a fő beruházó DONG Energy végső döntést hozott az 1,2 gigawattos létesítmény megépítéséről. A Hornsea Project One nevű létesítmény egymillió brit háztartást lát majd el megújuló energiával.

A szélpark méretei hatalmasak. Az egyenként 190 méter magas, 7 megawatt teljesítményre képes, 174 darab turbinából álló farm összesen 407 négyzetkilométeren helyezkedik el 120 kilométerre Yorkshire partjaitól. A szélerőművet a tervek szerint 2020-ban adják át, az építkezés és a kiszolgáló tevékenységek 2 ezer embernek adnak majd munkát, az erőmű működtetése pedig 300 új munkahelyet teremt majd. 

A Hull közelében épülő szélerőmű turbináit a Siemens gyártja, a szárazföldi alállomás építésével pedig a brit Balfour Beatty nevű céget bízták meg. A projektet Hull városa is támogatja. A DONG Energy már megszerezte a jogokat két újabb, hasonló méretű szélpark építésére is, amelyek összesen 3 gigawatt teljesítményre lesznek képesek – írjt a The Guardian-ra hivatkozva az nrgreport.com.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás