Hirdetés

Az átkozott vegyszerek áldozata lett a világ egyik legszebb és legérdekesebb állata, egy gyöngybagoly a valaha vegyszermentes Kishantos közelében.

A képen gubbasztó madarat tegnap délelőtt a KPM szemétszedői találták az árokban a kishantosi bejárónál. Nem tudott mozogni, csak vergődött szegény. A megejtően szép madarat állatkórházba vittük, ahol gyomirtószer mérgezést állapítottak meg.
A gyomirtószereknek nincs ellenszere (!), ezért csak abban reménykedhetünk, hogy nem kapott halálos dózist…

Még ha fel is épül, az ezévi költés már oda van… 4-5 fióka nem fog idén világra jönni. Nincs esélye a természetnek a megmaradásra, mert a vegyszeres mezőgazdaság mindent elpusztít… még a legelemibb szabályokat sem tartják be – hogy legalább szélben, élővíz és lakóház közelében ne permetezzenek.

Barbár szemlélet ez, és mi védtelenek vagyunk- írta Ács Sándorné facebook oldalán.

mérgezett gyöngybagoly Kishantosmérgezett gyöngybagoly Kishantos

Greenpeace bizonyítékok a kishantosi vegyszerezésről

2014 szeptemberében az „új bérlők” előbb műtrágyával, majd gyomirtóval kezdték el kezelni a kiváló minőségű, BioSuisse minősítésű kishantosi földterületeket. A Greenpeace szeptember 24-én talaj- és növénymintát vett az érintett területekről: az eredmények bizonyítják a glifozát nevű gyomirtó szer használatát. Nagy István államtitkár az Országgyűlésben mégis letagadta a vegyszerezés tényét. 

Kishantossal kapcsolatos cikkeink itt >>>

 

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás