A rovat kizárólagos támogatója

Nemcsak környezetvédelmi, de anyagi szempontból is a legjobban megtérülő pénzügyi befektetés az energetikai felújítás. De hol, hogyan és milyen anyagokkal, technológiákkal érhetjük el, hogy akár a felére csökkentsük a fűtés, hűtés költségünket? Ebben segít 6 részes podcast sorozatunk.

Építkezőknek és lakásfelújítóknak indítottunk sorozatunkat, melyben gyakorlati tanácsokkal szolgálunk az ásványgyapot szigetelések témájában. E nyitó epizódban a komplex energetikai felújítást vagy mélyfelújítást járja körbe Sarkadi Péter és szakértő vendége Kanyuk László, a Knauf Insulation marketingvezetője.

Hosszú távon leginkább az ingatlanunk felújítása eredményez valódi megtakarítást.

Épületeink hővesztesége/ hőszökése 25% -ban a nyílászárókon át történik.
Hőszigeteléssel 35-40% energia takarítható meg, ebből 35 % a homlokzaton, 25 % a tető/padlásfödémen, 15 % a padlón, és 20% egyéb helyeken.

Korszerű épületgépészettel, pl. egy jó kazánnal akár a felére csökkenthető a fűtésköltség.

Kanyuk László Knauf Insulation marketingvezető. kép: Sarkadi Péter

A Knauf Insulation nyírségi szigetelős kísérlete: 10 éve „Nálam szigetelnek” program tapasztalatai: csak tető és homlokzat szigeteléssel megfeleződött a fűtésköltség!!! A tetőszigetelés 4-5 év alatt megtérül, a homlokzatszigetelés kb. 10 év alatt, de nőnek az energiaárak (és az anyagköltség is).

— Lakásfelújításnál miért a legfontosabb első lépés az energetikai audit?
—- Mennyire rossz a hazai lakásállomány?
— Felújításnál miért ne az esztétikum legyen a legfontosabb, hanem az energiahatékonyság?
— Várjuk az állami támogatási pályázatokat, de hogyan válasszunk jó kivitelezőt?
— Miért kidobott pénz a 10 cm alatti hőszigetelés?
— Mi az aktív és passzív ház?

Sorozatunk 2. részében felmegyünk a magastetőkre/nyeregtetőkre, és megmutatjuk, hogy milyen a jó szigetelés a szarufák között és alatt.

A 2020 április 22-én, a Föld Napján indult podcastunk adásait meghallgathatja Soundcloud oldalunkon, elérheti az anchor megosztón keresztül több alkalmazásban (breaker; google podcast; overcast; pocket cast; RadioPublic; ezekben fel is iratkozhat ránk)

Greenfo podcastok a Spotify-on Greenfo podcastok az iTunes-on

Podcastunk RSS-csatornája itt található.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás