Hirdetés

Az Európai Parlamentben Jávor Benedek az Energiaklubbal karöltve nyilvános meghallgatást szervezett a paksi bővítésről. Az esemény házigazdája Rebecca Harms, a zöld frakció társelnöke. Március 19 Brüsszel: angolul élőben, és folyamatosan frissített összefoglalók magyarul

Egy kis háttér:  Jávor Benedek írja a blogján: A hazai energiastratégiának, energiapolitikának számtalan vitatott eleme van. Ami igazán rendellenes, hogy az utóbbi években a magyar energiaügyet láthatóan nem a belső adottságok, külső kényszerek, az energetika jelenlegi és jövőbeli változásaival való lépstartás határozzák meg, hanem fölöttes, mindenféle szakpolitikán túlmutató célok: az Orbánhoz feltétlenül lojális emberek helyzetbe hozása, állami pénzen új klientúra építése, egyúttal személycsere az oligarchiapiramis csúcsán – ezáltal Orbán politikai hatalmának stabilizálása. És persze mindehhez a szükséges külső feltételek megteremtése. 

Egyre élénkebben foglalkoztatja az európai döntéshozókat a paksi bővítés ügye. Ezt bizonyítja az Európai Bizottság döntése is, mellyel a magyar kormánnyal szemben az Euroatomnak adott igazat, azt kifogásolva, hogy Magyarország kizárólag Oroszországtól importált volna nukleáris üzemanyagot. Az Energiaklub és a Zöldek európai parlamenti képviselőcsoportja (The Greens/European Free Alliance) nyilvános meghallgatást szervez az Európai Parlamentben, Brüsszelben. A „Kérdések a tervezett Paks II beruházás kapcsán” című eseményt a Nuclear Transparency Watch is támogatja.Az előadók között az Európai Bizottság Eneregiaügyi Főigazgatósága is szerepel – az eseményt azután rendezik, hogy az Euratom Ellátási Ügynökségen elakadt a bővítési projekt!

A brüsszeli eseményről a kettosmerce.blog.hu-n folyamatosan frissülnek az információk >>>

Itt lehet megnézni az élő közvetítést >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás