Hirdetés

A háztartási nagygépek energiamegtakarítást eredményező cseréje esetén 5.000 forinttal nő az igényelhető támogatás összege. További 107 millió forint támogatás hűtőgépcserére – meghosszabbították a pályázati határidőt!

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium idén szeptemberben hirdette meg a háztartási nagygépek energiamegtakarítást eredményező cseréjét támogató pályázatát. A tárca a visszajelzéseket mérlegelve 5 000 forinttal megnöveli a konstrukcióban igényelhető támogatás összegét és további 107 millió forinttal növeli a pályázati keretösszeget. E módosítás a korábban benyújtott pályázatokra is érvényes.

Ennek megfelelően a vissza nem térítendő támogatás mértéke a háztartási nagygép vételárának 50%-a, de maximális értéke A+ kategóriájú gépek esetén 30.000 forint, A++ és A+++ kategóriájú gépek esetén 40.000 forint háztartási nagygépenként.  A 2014. december 29-ig benyújtott pályázatokkal igényelt támogatások összegét a tárca automatikusan megemeli 5 000 forinttal. Az ezt követően beérkező pályázatok, pedig már a megnövelt támogatási összegben részesülhetnek.  A részletes pályázati dokumentáció a kormányzati honlapon és az ÉMI Nonprofit Kft. pályázatkezelő szerv honlapján (www.emi.hu) érhető el. A háztartásigép-csere program célja, hogy a magyar háztartások vissza nem térítendő, állami támogatással, csökkentett vételáron szerezhessék be új, magas energiahatékonyságú hűtő- vagy fagyasztó-berendezéseiket.  A hűtő- és fagyasztócsere alprogramra a mai napig összesen 17.831 pályázat érkezett, közel 550 millió forintnyi támogatási igénnyel, amely az eredetileg meghatározott keretösszeg több mint 87 százalékát fedi le – közölte ma a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztálya.

További 107 millió forint támogatás hűtőgépcserére – meghosszabbították a pályázati határidőt!

A mai napon módosult a hűtő- és fagyasztócsere-program pályázati kiírása: további 107 millió forinttal támogatja az állam a régi, energiafaló hűtőgépek és fagyasztók cseréjét. Így összesen 795 237 000 millió forint pályázati forrás jut erre a célra. A pályázatonkénti támogatás is emelkedett 5 000 forinttal. Eszerint A+ energiaosztályú készülék választása esetén a korábbi 25 000 forinttal szemben 30 000 forint, A++ és A+++ energiaosztályú készülék választásakor pedig 35 000 forint helyett 40 000 forint támogatás jár. A már benyújtott pályázatokra is érvényes ez a módosítás, így azok a pályázók, akik december 29-e előtt nyújtották be a pályázatukat, jóváhagyása esetén az emelt támogatási összeget (30 000 forint, illetve 40 000 forint) fogják megkapni.
Bármely magyarországi lakóhellyel rendelkező magánszemély pályázhat a támogatásra, – egészen 2015. február 15-ig.
További információk:  CECED hűtőgépcsere sajtóközlemény  (word 212 KB)
 

22.000 féláras hűtő gazdára vár

22.000 féláras hűtő gazdára vár

Minden magyarországi tartózkodási hellyel rendelkező magánszemély pályázhat az Otthon Melege Programra. A nyertesek akár új hűtőjük árának felét is megkapják az államtól. Korábban úgy volt, hogy csak nagycsaládosok és nyugdíjasok pályázhatnak, ezt terjesztették ki most lényegében mindenkire. Viszont nem árt sietni, mert kb. 22.000 pályázónak lesz elég a keretösszeg.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás