A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: napi.hu

Karácsonyi közpénzeső a Mészáros birodalomnak: a visszavont gyorsított közbeszerzés után újra meghirdette a Fertő tavi vízitelep fejlesztésének második ütemét a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. Ezúttal nem gyorsított, hanem csak egyszerű nyílt közbeszerzésen lehet ajánlatot tenni.

Az uniós közbeszerzési közlönyben megjelent felhívást az ajánlatkérő nyílt Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. tette közzé.  A második ütemben – egyebek mellett – épülnek utak, hidak, egy látogatóközpont étteremmel, két motel szabadonálló beépítéssel, földszint és egy emeleti szinttel, 1490 és 1593 négyzetméter hasznos alapterülettel. Készül egy 682 négyzetméter hasznos alapterületű vízisport épület, továbbá egy 3638 négyzetméter alapterületű és 2556 négyzetméter vízfelületű – rozsdamentes medence technológiával készülő – medence, a kapcsolódó uszodagépészettel.

A kiírás szerint a kivitelezési idő 36 hónap.
Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben építési beruházásból legalább nettó 26,5 milliárd forint árbevétele származott.
Az ajánlattételi határidő 2022. január 20.
Az értékelésnél az ár 50, míg a minőség 40 súlyszámmal szerepel.

Fertő-tó rombolás légi Fertő tó barátai FB

Napi.hu november 30-án írta meg, hogy a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. közzétette a Fertő tavi vízitelep fejlesztésnek II. ütemére szóló, nyílt és gyorsított közbeszerzési felhívását. Egyes tételeket már jövő tavasszal be kellene fejezni. Az ajánlatkérő a gyorsított közbeszerzési eljárást a következőkkel indokolta: “a természetvédelmi és Natura 2000 oltalom alatt álló fejlesztési terület jelenlegi, mélyépítési üteme a szerződés szerint 2022. április 17-én zárul, de egyes területrészek már a nyár végétől végleges állapotba kerültek. A természetvédelmi szakmai állásfoglalások szerint kiemelten fontos a munkavégzés, továbbá a fejlesztés folyamatosságának biztosítása, valamint a szünetmentesség lehetővé tétele a kivitelezési ütemek között, továbbá a végleges állapotba került területek továbbépítése során.”

Ezt a felhívást az ajánlatkérő december 17-én visszavonta. Az indok: a potenciális ajánlattevők által feltett sok kérdést nem lehetett határidőben megválaszolni.

A kormány szeptemberben – határozatban – az idei központi költségvetésből több mint 4 milliárd, míg a jövő éviből 5,038 milliárd forinthoz juttatta a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.-t.


Az MTA is ellenzi Orbán Fertő tavi természetromboló beruházását

Az MTA Biológiai Tudományok Osztálya vélekedése szerint természetvédelmi területen nem engedhető meg egy ekkora volumenű beruházás, ami egyébként a jövő generáció természethez és egészséges környezethez való jogát is veszélyezteti. Ezért kérjük a tervezett túlzó és a helyhez méltatlan beruházás leállítását, és egy, a 21. századi követelményeknek megfelelő, szelíd, ökologikus rekreációs fejlesztéssel való lecserélését.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás