Hirdetés

“Elfelejtettem mondani, tárcanélküli minisztert nevezek ki a paksi bővítés összefogására” – mondta Orbán Viktor a parlamentben, a mai azonnali kérdések órájában. Szél Bernadett LMP-s politikus kérdezte a bővítésről, a viszonválasz végén árulta el a tervét úgy, hogy vissza kellett neki adni a szót, mert hirtelen még ez előtt befejezte. Az Origó szerint az erőmű korábbi vezérigazgatója, Süli János kaphatja az újonnan létrejövő pozíciót.

Süli János lehet a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter – állítja az Origo. A miniszteri kinevezésről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt a Parlament mai ülésén, a miniszterelnök azonban nevet nem említett.

Süli 2014 óta Paks polgármestere, előtte több mint 30 éven keresztül dolgozott az atomerőműben, 2009-2010-ben vezérigazgatóként állt a létesítmény élén. 2011-ben az MVM akkor kinevezett elnök-vezérigazgatója, Baji Csaba mentette fel vezérigazgató-helyettesi tisztségéből, a szakember ekkor távozott.

Az Index az önkormányzati választások előtt azt írta róla, hogy mindig nyíltan kiállt a Fidesz mellett, ám nem csak a kormánypárt köreiben népszerű: 2014-es jelölését a városi DK és MSZP is támogatta. A paksi bővítésért jelenleg Aszódi Attila kormánybiztosként felel.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás