A rovat kizárólagos támogatója

A Boros Ádám díj a hazai botanikusok és vegetáció kutatók egyik legrangosabb szakmai díja, amelyet a kétévente megrendezésre kerülő “Aktuális Flóra- és Vegetációkutatás a Kárpát-medencében” című konferencián adnak át.

Debrecenben, immár 13. alkalommal rendezték meg november közepén a hazai terepbotanikusok legnagyobb tudományos találkozóját. A szakmai rendezvény az eltelt 24 év alatt a hazai botanikai közélet legnagyobb „seregszemléjévé” és nemzetközivé is vált. Hagyományosan e konferencián adják át a Boros Ádám díjat, amellyel a hazai növényvilág legkiválóbb kutatóinak munkáját ismerik el.

Schmotzer András a hevesi füves pusztákon Poroszló környékén tart bemutatót. 2009 fotó: Sarkadi Péter greenfo

Ebben az esztendőben a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Élővilágvédelmi Csoport kutatási szakreferense, Schmotzer András kapta ezt az elismerést az Északi-középhegység déli előterének florisztikai feltárásáért és természetvédelmi, botanikai kutatásaiért, valamint Eger városa, a Bükkalja és a Hevesi-sík szisztematikus florisztikai-növényföldrajzi kutatásáért.

Schmotzer András Pro Natura Díj 2019. kép: Pelsőczy Csaba

2019-ben Pro Natura díjat kapott Schmotzer András a védett és Natura 2000 területek természeti értékeinek megőrzésében, a nemzetközi pályázatok tervezésében, elkészítésében és végrehajtásában, botanikai értékeink felmérésében  végzett kiemelkedő tevékenységéért. 

Nyitókép: Sarkadi Péter greenfo

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás