Hirdetés
Ilyen nincs és mégis van! A szigetszentmiklósi olajszennyezés helyszínén ma ismét jelentős mennyiségű olaj jelent meg az esőcsatorna kifolyó műtárgyban.

A helyszínen lévő vízügyi ügyeletesek azonnal megkezdték az érkező olaj befogását. A Vízügy a legmagasabb, III. fokú vízminőség védelmi fokozatban védekezik! A szükséges védekező erők a helyszínen. Az olaj nem került az Ráckevei-Soroksári Dunába, sem a sérült területre. A kifolyó műtárgyban fogják még és gyűjtik. Vízügy, Katasztrófavédelem, Rendőrség a helyszínen. Csatorna búvár ezekben a percekben is lent van. A szennyezés most nyilvánvalóan a hálózatból érkezett! Amint van publikus fejlemény jelentkezem – írta a korábbi szennyezést is felfedező, és a nyomravezetői díjat is elindító polgári természetőr Rikárd Pfeifer
December elején valaki több köbméter sűrű olajat engedett a védett Duna-ágba Szigetszentmiklós közepén, ami miatt pusztult 2000 négyzetméternyi ritka úszóláp, nádas és más növényzet. Akár évekig is eltarthat, amíg eltüntetik az olajszennyezés nyomait a szakaszon. A kármentést végző vízügyi szakemberek eddig több mint 10000 liter olajszármazékot és olajos vizet szivattyúztak le.

Helyi civilek már több mint 10 millió forint nyomravezetői díjat gyűjtöttek össze, hogy megtalálják az elkövetőt, a rendőrség pedig további kétmillió forinttal igyekszik segíteni a tettesek megtalálását.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás