Hirdetés

A rezsicsökkentés újabb mérföldköve lehet szeptember 15. Akkor talán megtudjuk, hogy lesz nonprofit a közszolgáltatási szektor.

Munkacsoportot hoz létre a kormány a nonprofit közszolgáltatási rendszer előkészítésére – derült ki a Magyar Közlöny tegnapi számában megjelent kormányhatározatból. A jogszabály szerint a kormány a közszolgáltatási rendszer átalakítása érdekében egyetért egy olyan állami tulajdonú holding létrehozásával, amely nonprofit alapon, a szolidaritás elvét figyelembe véve, kis ráfordítással, fenntarthatóan működik.

Az új közszolgáltatási rendszer előkészítésére, a szabályozási, gazdasági megalapozó feladatok elvégzésére munkacsoport alakítását írja elő a határozat. A Lázár János vezetése alatt álló munkacsoport tagja Trócsányi László igazságügyi miniszter, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökét pedig felkéri a kormányhatározat, hogy segítse a munkacsoportot.

A csoportnak meg kell vizsgálnia valamennyi közmű-szolgáltatási szektor – hulladékgazdálkodás, víziközmű-szolgáltatás, kéményseprő-ipari szolgáltatás, távhőszolgáltatás, villamos energia szolgáltatás, földgázellátás – helyzetét, és szeptember 15-ig előterjesztést kell benyújtaniuk közszolgáltatási rendszer átalakításához szükséges jogszabály-módosítási javaslatokról és az azokat megalapozó gazdasági számításokról- írta az MTI.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás