Hirdetés

Azonnali hatállyal menesztette Wohner Zsoltot, a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi (FTSZV) Kft. ügyvezető igazgatóját az olajos iszap Cséry-telepi elhelyezése miatt Tarlós István főpolgármester.

Az indoklás szerint az ügyvezető közvetlen felelőssége a vizsgálatok jelenlegi fázisában ugyan kétséget kizáróan még nem állapítható meg, de a vezetői közvetett felelősség és a jelenség súlya önmagában is indokolja az intézkedést – olvasható a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatójának közleményében. A vizsgálatot tovább folytatják, ezzel együtt a Cséry-telep teljes kármentesítésének ügyében is tovább tárgyalnak a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel.

Veszélyes hulladéknak minősülő szennyvíz illegális elhelyezése ügyében vizsgálódnak a fővárosi XVIII. kerületi Cséry-telepen. Budapest legrégebbi hulladéklerakója a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft. egyik telephelye, ahová – lakossági jelzések szerint – a cég szippantós autói díjfizetés ellenében rendszeresen szállítanak szennyvíziszapot autómosókból és benzinkutakról. A feljelentést szocialista országgyűlési és önkormányzati képviselők tették meg ismeretlen tettes ellen, miután videofelvétellel dokumentálták a fővárosi cég egyik kocsijának útvonalát, amint a cég több telephelyéről begyűjtve az Ipacsfa utcai végállomáson egy előre megásott gödörbe öntötte veszélyes rakományát. A főváros korábban azt tervezte, hogy a csepeli szennyvíztisztítóból kikerülő iszapot a Cséry-telepen helyezi el, de a lakosság ellenállásán ez megbukott. Tarlós István főpolgármester vizsgálatot rendelt el a cégnél.

A Szűcs Somlyó Mária kommunikációs igazgató kedden azt közölte az MTI-vel, hogy lakossági bejelentések alapján Tarlós István belső vizsgálatot rendelt el az FTSZV-nél. Mint akkor írta, többen is azt állították, hogy "a cég haszonjárművei illegális helyeken ürítenek – engedély nélkül – veszélyes hulladékot".
 

Wohner Zsolt a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft (FTSZV)- immár ex – vezetője, 2008-tól a Főtáv Komfort igazgatója volt. Ezt megelőzően pedig államtitkár az első Orbán-kormányban. A Főtáv Komfort Kft. részese volt annak a gázturbinás erőmű kivitelezésének, amelyről a Főtáv és az akkor még Kocsis István vezette MVM kötött megállapodást. Ez a beruházás állítólag 1,1 milliárd forint kárt okozott a Főtávnak.

 

Adalék:

Milliókat akasztanak jutalomként a közműcégek vezetői

A kerületiek eltakarították a fideszes szennyvízmaffiát

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás