Hirdetés

Villamos berendezés meghibásodása miatt leterhelték az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. 3. blokkját. A termeléskiesés miatt a magyar villamosenergia-ellátás ma délután mintegy 45 %-ban a környező országokból származó importból történik.

Az atomerőmű közlése szerint az üzemi esemény rendkívüli karbantartást igényel, ezért a blokk áramtermelését 2018. augusztus 14-én 12.51 perckor leállították. A szakemberek a hiba javításán dolgoznak, várhatóan a jövő hét második felében működik majd újra névleges teljesítményen a blokk.
Az eseménynek nukleáris biztonságra és a másik három, működő blokkra gyakorolt hatása nincs – áll a Paksi Atomerőmű honlapján ismertetett tájékoztatásban.

A Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító adatai szerint az atomerőmű villamosenergia-termelése már a reggeli órákban csökkenni kezdett. A mai napon belül reggel 8 órakor volt a legmagasabb, 1740 MW az erőmű termelése, innen előbb kis fokozatokban, majd 10 órától nagyobb lépésekben 1320 MW körüli szintre mérséklődött 14 óra után az áramtermelés. Az atomerőmű hármas blokkjának termelésből való kiesése azt is jelenti, hogy jelenleg Magyarország villamosenergia-ellátását a hazai erőművi termelés csak mintegy 55 százalékban biztosítja, a fennmaradó 45 százalékot importból kell fedezni – derül ki szintén a Mavir ma délutáni adataiból. Via portfolio.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás