Hirdetés

Folyik a szar a Tiszába, de Kuna Tibor PR-cége negyedmilliárd forintot keres az államosított szennyvíz-bizniszen. Miközben azon megy a vita az érintett felek között, hogy ki állja azt a 14 millió forintot, amennyibe a súlyos tiszai környezetszennyezés kezelése kerülne, Szíjjártó külügyminiszter barátja szépen kap a vízközmű-szektorból is apanázst.

A Trinity International Communications Kft. 244,5 millió forintot nyert az öt állami vízközmű-holdingnak nyújtandó kommunikációs és rendezvényszervezési szolgáltatásokra. Az úgy van, hogy nem folyik tisztítatlan szennyvíz a Tiszába a vásárosnaményi telepről, de az egészről a vásárosnaményi önkormányzat tehet – nagyjából így foglalható össze a szennyezésért felelős Tiszamenti Regionális Vízmű Zrt. (TRV ) reakciója az immár konkrét mérési eredményekkel is bizonyított súlyos környezetszennyezésre.

„ A Tiszába a TRV Zrt. üzemeltetése óta a telepről nem folyik tisztítatlan szennyvíz, a folyóba csak a technológiai berendezésekkel kezelt víz kerül. (…) A korábbi üzemeltető a kombinált levegőztető műtárgyat a 2002-es években állította le, a TRV Zrt. 2013. január 1-jén így vette át a telepet.” – ezzel reagált a TRV üzemigazgatója korábbi cikkeink állításaira, illetve Baranyi Krisztina Együtt-politkus ezt követő akciójára.

Megszólalt az ügyben Vásárosnamény fideszes polgármestere is: egyrészt óvatosan felsorakozik a helyes álláspont mellé, súlyos tárgyi tévedésnek nevezve a telep kapacitásáról írottakat, másrészt cáfolja a TRV állítását, miszerint a holding úgy vette volna át a telepet, hogy az töredék kapacitással működött. Ahogy egyébként az átadás-átvételkor készült jegyzőkönyv szerint is minden műtárgy jó/megfelelő műszaki állapotban volt.

Mondhatnánk persze, tök mindegy, hogyan kommunikál a TRV, a lényeg, hogy minél előbb szűnjön meg az a gyakorlat, hogy a de facto kezeletlen szennyvizet némi hókuszpókusz után a Tiszába engedik. Csakhogy a TRV nem ingyen beszél ostobaságokat, van neki professzionális kommunikációs partnere, mégpedig a Trinity International Communications  Kft. nevű cég.

Igen, a megállíthatatlan Kuna Tibor ide is betette a lábát, a TRV-nek konkréten 24 millió forintért adnak PR-komm tanácsokat. És milyen jól célzottan vannak elköltve azok az adóforintok, hiszen már az ajánlattételi felhívásban is feladataként szerepelt a kríziskommunikáció:  „A nyertes Ajánlattevő az Ajánlatkérő kérésére konfliktuskezelési tanácsadással segíti a problémás helyzetek, szituációk kezelését.”

A mutyi részletei az atlatszo.hu-n >>>

Rezsicsökkentés és államosítás: fizetünk, hogy összeszarozzuk a Tiszát

Rezsicsökkentés és államosítás: fizetünk, hogy összeszarozzuk a Tiszát

Baranyi Krisztina hófehér gumikesztyűjével magasra emelte a frissen merített flakont, melyben kavargott a tisztított szennyvíz. Nem volt se szívderítő, se szemet gyönyörködtető látvány. A felkavaró élményt tegnap kora délutánt öntötte szavakba az Illatos úti vegyiműveknél is a hangját hallató ferencvárosi politikus a Vásárosnamény melletti, a valóságban Kisvarsányhoz közeli szennyvíztelep tőszomszédságában. Részletek >>>

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás