Hirdetés

Bár a Zöld Szervezetek 23. Országos Találkozója hivatalosan ma nyílik meg Gödöllőn, tegnap már az előprogramokon bőrig áztak az elszánt környezet- és természetvédők.

A több napos találkozók célja, hogy a számos, helyi és országos, különböző témában dolgozó hazai zöld szervezetek a legfontosabb kérdésekben egymás számára tájékoztatást nyújtsanak, és a környezeti szempontok érdekében egységesen, közösen tudjanak fellépni.

Az immár 23. találkozóra tegnap délelőtt a gödöllői Waldorf Iskolában várták a két előprogram résztvevőit a szevezők. Az egyik csoport a Zöld Híd Hulladékkezelőt, a Méhészeti múzeumot, és a Gödöllői Arborétumot tekintette meg, a másik csapat a Babatpusztai biogazdaságba, és a Máriabesnyői kegyhelyre látogatott el. A végén egyesülve a Művészetek Házában hallgatták meg Gödöllő Ökováros-koncepciójáról Tóth Tibor alpolgármestert.

Esős képgaléria a babatpusztai sárdagasztásról.

Zöld OT 2013 előprogram Zöld OT 2013 előprogram           galériához katt a képre!

A megnyitó ma 13 órakor lesz Dr. Gémesi György gödöllői polgármesterrel. A megnyitó után az első program a parlamenti pártok képviselőivel fog zajlani a ’Környezetpolitika helyzete az állami intézményrendszerben, a politikai pártok környezetvédelmi jövőképe’ címmel. Az egyes programokon a jellemzően a hazai zöld szféra legjobb civil és egyetemi szakértői fognak szerepelni.

További fontosabb témák lesznek: Energiastratégia, az atomenergia és a megújulók hazai és európai helyzete; A magyar földszabályozás helyzete, helyi gazdálkodás, élelmiszer-önrendelkezés esélyei; EU alapok 2014-20: milliárdok nyomában – A magyar tervek és a fenntarthatóság, átláthatóság, partnerség; Elővárosi közlekedés; Palagáz: a makói csoda is környezetpusztítást hoz?; Van értelme pereskedni? – Környezetvédelmi jogi tanulságok
vasárnap délig a leg színesebb prpgramokkal vának minden érdeklődőt Gödöllőm a  zöld szervezetek országos találkozójának idei szervezői: a GATE Zöld Klub, a Magonc Alapítvány és a Greenpeace Magyarország.

RÉSZLETES PROGRAMOK >>>

A találkozóról a greenfo folyamatosan tájékoztat itt és a facebook oldalon.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás