A rovat kizárólagos támogatója
Római Partért Egyesület

A Római-parton megkezdődött az ingatlanok elzárása a külvilágtól. A mobilgát megépüléséért küzdő Római Partért Egyesület tájékoztatása szerint mintegy 70 hektárnyi, legálisan, építési engedéllyel beépült terület válik ismét a Duna martalékává. Pedig az érintett, mintegy 40 milliárd forint összértékű ingatlanok a kerület jelentős adófizetői.

 A római-parti területek közül 13 hektár állami közösségi tulajdonban van. Az épületek az árvizekben súlyosan károsodnak, statikailag sérülnek, villanyvezetékek rézkábelei, nyílászárók, padlóburkolatok mennek tönkre. A közterek – egyebek mellett a kerékpárút és a játszóterek – súlyosan rongálódnak.

A sportlétesítmények, a csónakházak, a parton lévő 7 szálloda, a vendéglátóhelyek a veszélyhelyzet idején nem fogadnak vendégeket, a családi házak lakóit kiköltöztetik. Akik tudnak, saját eszközökkel és forrásból próbálnak védekezni az évszázad legnagyobb árvize ellen.

A Római Partért Egyesület véleménye szerint a Római-partnak így nincs jövője. Amennyiben a parton nem épül meg a terület védelmét szolgáló mobilgát, romok maradnak az épületek helyén a III. kerület szívében.

A kiegyensúlyozott tájékoztatás érdekében a kérdésben e-mailen kikértük a Maradjanak a FÁK a Rómain! szerveződés véleményét – itt olvasható a csoport állásfoglalása. (A szerk.)

 

Kapcsolódó anyagok:

Mégsem lesz mobilgát a Római-parton?

435 fát vágnak ki a Római-parton?

Tüntetés a mobilgát ellen

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás