Hirdetés

A minap beharangozták a döntést, hogy azonnal elszállítják a Budapesti Vegyiművek Illatos úti szennyező anyagait. Egy teherautónyi veszélyes hulladékot el is szállítottak a megsemmisítőbe. Ennyi. Tarnai Richárd kormánymegbízott szerint munkaszüneti napon nincs méregszállítás.

Munkaszüneti napon nincs veszélyhelyzet. Május elsejére hivatkozva állították le a veszélyes anyag elszállítását a vegyiművek Illatos úti telephelyéről. Csütörtök délután született döntés, hogy azonnal el kell vinni a csaknem ezer, méreggel teli hordót, de csak egyetlen teherautónyit szállítottak el a dorogi hulladékégetőbe.

A kormánymegbízott csütörtökön még azonnali beavatkozásról beszélt, tegnap (pénteken) már azt mondta: május elsején és hétvégén senkit sem dolgoztathatnak, számolt be minderről az RTL Klub Híradója.

 

Végre megkezdődhet az Illatos úti vegyianyag-telep kármentesítése

Végre megkezdődhet az Illatos úti vegyianyag-telep kármentesítése

A Greenpeace üdvözli a kormányzat belátását, hogy a volt Budapesti Vegyiművek területén súlyos a helyzet, és hogy ezért azonnali intézkedéseket hoz az egykori Budapesti Vegyiművek Illatos úti telepének felszámolása érdekében.

Az intézkedések halaszthatatlanok mind tűzvédelmi, mind környezetvédelmi szempontból. A hordók elszállítása után azonban mielőbb további intézkedéseket kell tenni – esetleg európai uniós források bevonásával – a talaj és a talajvíz kritikus szennyezettségének megszüntetése érdekében.

 

 

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás