A rovat kizárólagos támogatója

Gondolnánk-e azt, hogy előfordulhatott: valaki nejlonharisnyáért és gyertyáért farkaskölyköket hozasson be hazánkba Mongóliából? És gondolnánk-e, hogy delfinek egészségével és életével hányféle módon és milyen célokért képes az ember visszaélni?

A farkasmentés mind a mai napig Európa egyik legnagyobb állatmentő akciójaként ismeretes, amikor az egykori filmdíva, Brigitte Bardot által alapított állatvédő alapítvány jóvoltából nyolcvan mongol farkast szállítottunk Magyarországról Franciaországba.
A delfinmentés viszont arra jó példa, hogy az intelligenciájuk miatt olyannyira szeretett állatok élete a delfináriumokban, cirkuszokban is számos veszélynek van kitéve.

Farkas és delfinmentés Magyarországon címmel 2012 október végén jelent meg Gera Pál legújabb könyve. Két magyarországi állatmentésről olvashatnak, amelyek igaz nem mostanában, hanem az 1990-es évek elején történtek, de aktualitásukból mind a mai napig semmit sem vesztettek. Hihetetlen és egyedülálló állatmentésekről szólnak az elmesélt történetek.

Terjedelme 208 oldal, ára: 5290 forint. Kapható a nagyobb könyvesboltokban, de a kiadótól közvetlenül is meg lehet rendelni. A kiadó címe: Honlapcím: www.united-pc.eu

TARTALOMJEGYZÉK
Bevezető

A farkasmentés története
Az előzmények
A farkasok befogása
Útirány a francia farkasrezervátum
A szabadság édes mámora
A Fővárosi Állatkertbe került mongol farkasok története

A delfinmentés története
Az első napok
Tragédiába fordulnak a napok
Fájdalmas közjáték
Az utolsó hetek

Az állati jogok szerződése
Utószó
Gera Pál eddig megjelent könyvei
A szerző rövid életrajza

A szerző Gera Pál szakmai honlapja: www.otter.econservation.eu

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás