III. Élhető városok Konferencia

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2012. május 30.

Helyszín: Gundel-ház

Hol jó élni?  – hol jobb élni?

2012. május 30-án a Gundel-házban várja a III. Élhető városok Konferencia. Itt kerül sor először a Legélhetőbb Magyar Városok Rangsorának a bemutatására. A mi kultúránkkal, helyi adottságainkkal, örökségeinkkel is összhangba hozható új megoldásokra, új összefüggésekre kívánja felhívni a figyelmet a rendezvény.

Mindenki alapvető és természetes igénye, hogy ahol él, ahol dolgozik, jól érezze magát. Másként szólva minél magasabb életminőséget szeretnénk elérni és minél nagyobb jólétben élni. A magasabb életminőség és a jólét egy bizonyos szint (tisztes megélhetés) után nem csupán anyagi vagyon felhalmozását jelenti.

Kinek, kinek mást jelenthet (más prioritások) ugyan a jólét, az életminőség, de egy helyi közösség és a vele kapcsolatba került érdekcsoportok együtt, közösen kevesebb idő alatt, kevesebb költséggel, kevesebb energiával jobb életminőséget tud létrehozni. Ehhez azonban először gondolkodásmódot kell váltani, ami sokszor sokkal több időt igényel, mint a cselekvés.

A régi problémák megmaradtak. A kudarccal járó régi megoldások is maradtak.
A május 30-ai Élhető városok 2012 Konferencia a mi kultúránkkal, helyi adottságainkkal, örökségeinkkel is összhangba hozható új megoldásokra, új összefüggésekre kívánja felhívni a figyelmet.

Dr Bán Tamás, dr. Gémesi György, Meggyesi Tamás professzor emeritus, Vitézy Dávid…
Ők már részt vesznek a rendezvényen.
S unicum! Ösztönző lehet a helyi közösségek számára az idén először bemutatásra kerülő Legélhetőbb Magyar Városok Rangsora.

Már böngészhet a Konferencia programjában honlapunkon:
www.fenntarthatokozossegek.eu

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás