A rovat kizárólagos támogatója

Bemutatkoznak az új szolgálati keresőkutyák

Dátum: 2017. december 05.

Helyszín: Dunakeszi, Repülőtéri út 3.

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a Földművelésügyi Minisztérium tisztelettel meghívja „A parlagi sas védelme a Pannon régióban” című LIFE Nature projekt keretében tartandó sajtótájékoztatóra.

Időpont: 2017. december 5., kedd, 10.00 óra

Helyszín: Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Kutyavezető-képző és Állatfelügyeleti Központ, 2120 Dunakeszi, Repülőtéri út 3. szám alatti objektum XXXIII. épület (Közlekedési nagytanterem)

Érkezés: a biztonsági beléptetés miatt érdemes legkésőbb 9.45 órára megérkezni!

A sajtótájékoztatót tartja:
Dr. Rácz András, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért felelős helyettes államtitkára;
Ugró Sándor, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója;
Dr. Halmos Gergő, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület igazgatója;
Dr. univ. Dsupin Ottó, r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, címzetes egyetemi docens, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ igazgatója;
Deák Gábor, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület mérgezés-megelőzési koordinátora,
valamint „Falco” és „Carlo”;
Gálos Anna, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre és” Samu”.

A hazai nemzetipark-igazgatóságok közül elsőként a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság (KNPI) működési területén állt szolgálatba méreg- és tetemkereső kutyás egység a Természetvédelmi Őrszolgálat keretein belül. A KNPI és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) együttműködésében, „A parlagi sas védelme a Pannon régióban” című LIFE projekt keretében két új méreg- és tetemkereső kutyát képeztek ki a madármérgezéses esetek visszaszorítása és megelőzése céljából. A kutyák az ORFK Kiképző Központjában tett sikeres hatósági vizsga alapján megkapták a „szolgálati keresőkutya” minősítést.

A sajtótájékoztatón a kiképzett speciális keresőkutyák és vezetőik keresőgyakorlati szituációt fognak bemutatni az intézmény külső helyszínén. A fotósoknak, operatőröknek lehetőségük lesz felvételeket készíteni közben. A Kiképző Központ területére történő belépési szabályok betartása miatt részvételi szándékát, illetve ha gépkocsival érkezik, annak rendszámát feltétlenül jelezze Kiss Mónikának a kissmonika@knp.hu e-mail címen vagy a +36 70 669 5579-es telefonszámon 2017. december 4-én.

Megjelenése fontos számunkra, kérjük, tiszteljen meg jelenlétével!

Üdvözlettel: Vásony Petra Kommunikációs és marketing munkatárs
Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás