Hirdetés

Több mint félmilliárd forintot költött el uniós pénzből az előző, fideszes városvezetés Rakamazon egy természeti értékeket bemutató házra, amely azóta is üresen áll – tudta meg az RTL Klub Híradója.

A rakamazi ház, amelyet formája miatt teknősbéka háznak neveznek, a Tisza és környékének élővilágát mutatta volna be. Hiába építették fel és költöttek rá 520 millió forintot, de most is üresen áll, és egyenesen életveszélyes állapotban van – közölte az RTL Klub. A házban beszakadt a padló és a mennyezet, egérürüléket és pókhálót látni mindenfelé. Az önkormányzat jogásza szerint a tetőszerkezet kivitelezése helytelenül, nem az eredeti terveknek megfelelően történt, ami viszont elkészült, az tűzvédelmi szempontból nem megfelelő.

Az EU-tól kapott 520 millió forintot nem csak az épületre, hanem egy elektromos csónakokkal ellátott vízi tanösvényre és egy kikötő építésére költötték, de ezek sem készültek el rendben, a poshadt vízben nincs csónak.
Az előző, Farkas Ernő vezette fideszes városvezetés az összes pénzt elköltötte, hangzott el a riportban, mégsincs használatba vételi engedély. Az új, független polgármester attól fél, hogy az EU visszaköveteli tőlük a pénzt, márpedig félmilliárd forintot nem tudnának kifizetni, az rögtön csődbe vinné a várost. Az ügyben feljelentést is tettek, a rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz. (index)
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás