Hirdetés

A Feröer-szigeteken zajló barbár delfinmészárlás – melyet a helyiek grind-nek, grindadráp-nak neveznek – évek óta Európa szégyeneként szerepel a köztudatban.
A hús és a gyilkos ösztön mérgező.

Paul Watson Kapitány, a Sea Shepherd Conservation Society alapítója 2015 augusztusában, egy francia televízió csatorna műsorában nyílt vitára invitálta a Feröer-szigetek képviselőjét. Lehetőséget kínált arra, hogy az a közvélemény előtt világítson rá a Sea Shepherd „félrevezető” tájékoztatásának elemeire, illetve próbáljon érvelni a megvédhetetlen – a könyörtelen feröeri beűzéses delfinmészárlás – mellett! A feröeriek látszólag hasznosnak ítélték a találkozót, de az élő adás napján a részvétel feltételének megszabták, hogy a csatorna vegye le a grind-et bemutató videót műsoráról, és ne közvetlenül Paul Watson Kapitánnyal kelljen kommunikálniuk. Miután a csatorna nem tett eleget a zsarolásnak, visszaléptek a nyilvános vitától.

A Sea Shepherd nem vitatja, hogy a földrajzilag elszigetelt Feröer-szigetek lakosságának évszázadokig szükségük lehetett a delfinek meggyilkolására, élelmük biztosításául. Azonban a körülmények az elmúlt évtizedekben megváltoztak! A Dániához tartozó Feröer-szigetek földrajzi elszigeteltségét felszámolta a közlekedés fejlődése! Dánia a világ élvonalában van az egy főre eső jövedelem tekintetében, és a Feröer-szigetek még az anyaország lakosságánál is magasabb életszínvonalon él.  Dánia tagja az Európai Uniónak, melyben nemcsak a cetek meggyilkolása, de a cetek zaklatása is törvénysértés! A Feröer-szigetek dán fennhatóság alá tartozik, nagyvonalúan részesül az Európai Uniós támogatásokból, de cetmészárlás tekintetében mégsem része az Európai Uniónak – olvashatjuk a feröeri és a dán hivatalos érvelésekben.

ferocious 2015 06 06

Napjaink feröeri lakosságának ősei feltehetően hasonló erőszakossággal oltották ki a felségterületükön át vándorló cetek életét, de leszármazottaikkal ellentétben ők el is fogyasztották a tetemeket!


A cetek testében bizonyítottan nagy mennyiségben felgyülemlő mérgező nehézfémek miatt, a DÁN egészségügyi miniszter tiltja a delfinholttest-darabok fogyasztását.

Ismervén a feröeri makacsságot, a DÁN egészségügyi miniszter kétszintű szabályozást hozott azokra, akik saját egészségük védelmében sem hajlandóak lemondani róla:
a, akik még valaha szeretnének utódokat, vagy kiskorúak – szigorúan óvakodjanak a delfinholttest-darabok fogyasztásától!
b, az idősebbek (utódot nem akaró felnőttek) pedig havi egy, maximum 2 alkalommal fogyaszthatják.

ferocious 08 12 nincs bocsanat

A Sea Shepherd 2011-ben, 2014-ben és a jelenlegi, 2015-ös missziója során is dokumentálta, amint a barbár kegyetlenséggel kivégzett delfineket gyilkosaik kibelezik, az anyák méhéből kitépik magzatjaikat. Közben a feröeri gyerek a legnagyobb élvezettel vesznek részt az áldozatok kaszabolásában és pózolnak a magzatokkal. A perverz örömünnep után a holttesteket – néhány étkezési célból megtartott kivételével – targoncával összehordják és elégetik vagy visszadobálják a tengerbe.

Dánia azt állítja, ennek a horrornak semmi köze Dániához, de a DÁN kormány támogatásával, a DÁN haditengerészet egységeinek és a DÁN rendőrség védelme alatt, DÁN útlevéllel rendelkező lények által elkövetett grind-nél jelenleg nincs „dánabb” ügy ezen a világon!

feroci 06 29 6

Végezetül – tekintettel arra a tényre, hogy a Feröer-szigeteknek nincs önálló feröeri bírósága sem, – ismerjük meg a DÁN bíróság újonnan alkotott, a grind-et védelmező törvényét, mely a Sea Shepherd önkéntesek megfélemlítésére született! „Bárki, aki felfedez a feröeri vizekben / partokon egy delfincsaládot, köteles jelenteni a grind-mesternek, a bejelentés elmulasztása börtönbüntetéssel sújtható.” Ez a DÁN törvény a Sea Shepherd önkéntesei helyett, a luxus-hajóutakat szervező tour-operátorok utasait tartja távol! Az AIDA például elsőként törölte ez évi feröeri programjait, a grind elfajulására és erre az európai uniós törvényeket sértő DÁN törvényre hivatkozva.

Szöveg: Kristóf Veronika – a Sea Shepherd magyarországi képviselője, önkéntesként a szervezet hajóján hét antarktiszi nyarat töltött a Déli-óceánon a japán “tudományos” bálnavadászat elleni küzdelemmel.
A cikk forrása az A FÖLDGÖMB, ahol további érdekes cikkek olvashatóak >>>


screen shot 2015 08 30 at 22.33.46
Sea Shepherd Magyarország a Facebookon: https://www.facebook.com/SeaShepherd.HU?fref=photo

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás