A rovat kizárólagos támogatója

Összesen 28 töltőponttal átadták Európa legnagyobb elektromos autó töltőpontját a norvégiai Nebbensben. A parkolóban 20 Supercharger töltőfej áll egyedi elrendezésben, így az utánfutót húzó Tesla Model X-ek feltöltése is kényelmesen megoldható. Lehet-e pénzt kérni az elektromos autó töltésért?

A töltőpontokhoz ugyanis nem kell betolatni, hanem áthajtásos rendszerben kell beállni. A töltőfejek valószínűleg a többi Superchergerhez hasonlóan párban vannak bekötve egy-egy 145 kW teljesítményű töltőrendezésre, amiből mindig csak az első autó kapja meg az autó által felvehető maximális teljesítményt (jelenleg 120 kW), a másik autó az első töltésének befejezéséig a maradékkal kénytelen beérni.

A 20 darab Supercharger mellett 4 db 50 kW teljesítményű CHAdeMO/CCS villámtöltő és 4 db 22 kW teljesítményű Type2 csatlakozós töltő is áll a parkolóba, hogy ezen a ponton a lehető legtöbbféle autó feltölthető legyen. A villanyautosok.hu szerint a töltők 2000 kW betápon osztoznak.

A töltőátadón az egyik legismertebb Tesla vlogger Bjørn Nyland készített egy kis videót:
 

 

Lehet-e pénzt kérni az elektromos autó töltésért?

Töltőt állítana fel üzlete, vállalkozása parkolójába? Netán töltő üzemeltető vállalkozást indítana, a töltésért elkért összegre épülő üzleti modellel? Várjon még vele!

Aki egy kicsit is beleásta már magát az elektromos autó töltés témájába, az valószínűleg már hallott róla, hogy a villamos energia törvény hiányosságai miatt nem lehet még pénzt kérni az elektromos autó töltésért. Ezért ingyenesek ma Magyarországon az elektromos autó töltők. Tovább >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás