A rovat kizárólagos támogatója

Luxusvilla épül a Bérc utcában, méghozzá egy korábban védett területen. Az I. kerület feltétele az volt, hogy 27 fa megmarad. Mészáros Lőrinc cége mégis kivágta mind. A hvg.hu szerette volna megtudni, hogy áll az ügyben tett feljelentés. Nem lepődtek meg.

Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft. fittyet hányt az I. kerületi önkormányzat határozatára, amely szerint a gellérthegyi Bérc utcába tervezett luxusvilla kivitelezésénél a fák egy részét meg kell őrizni. Ahogy a 444 kiszúrta, a Teief Terra Kft. megbízásából végzett munka során a Mészáros és Mészáros mégsem kímélte az egykoron védett területen álló 27 fát.

A környezetkárosítás miatt a Magyar Liberális Párt feljelentést tett, és az I. és XIII. kerületi ügyészség eljárást is indított. A hvg.hu rákérdezett a rendőrségen, mi lett a feljelentés alapján indított nyomozásból. A BRFK azt válaszolta a hvg.hu megkeresésére, hogy a feljelentést a büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. évi törvény 174. § (1) a) pontja alapján a főkapitányság elutasította.

Gyorsan fellapoztuk hát a törvényt, mire jutottak a nyomozók a Mészáros cége által a kerületi határozattal ellentétesen kivágott fák ügyében. Ezek szerint a feljelentés elutasításához az vezetett, hogy a kérdéses "cselekmény nem bűncselekmény". Bővebb magyarázatot nem kapott a lap.

gellért hegyi faitrás luxusvilla a Bérc utcában fotó: 24.hu
 

Gellért-hegyi luxusvilla fagyilkolással

Budapest egyik legértékesebb, a Gellért-hegyen fekvő telkén új villa épül. A hegy erdős tetején lévő telek valaha közpark volt, majd elég olcsón privatizálták és átminősítették évekkel ezelőtt. Az ide tervezett villát Mészáros Lőrinc érdekeltsége építi. Az építkezésnek számos olyan fa is áldozatul esett, aminek kivágására nem kaptak engedélyt – írtuk december 9-én.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás