Új-ra-terv-ezés. Káosz a Római-parti mobilgát körül

mno.hu

2017. december 10. 10:46

Új-ra-terv-ezés. Káosz a Római-parti mobilgát körül

Jogsértő a Közbeszerzési Hatóság szerint a Római-parti mobilgát tervezésének közbeszerzés nélküli kiszerződése a Fővárosi Csatornázási Műveken keresztül a Tér-Team Kft.-nek – írta Jávor Benedek a Párbeszéd EP-képviselője a hatóság tájékoztatása alapján a Facebook-oldalán.

A politikus azért fordult a Közbeszerzési Hatósághoz, mert szerinte a tender nélküli szerződés sértette a közbeszerzési jogot. A hatóság most jogorvoslati eljárást kezdeményezett, és november 27-én el is indította azt a Közbeszerzési Döntőbizottságnál. Jávor Benedek szerint, ha a tervezési szerződés semmis, akkor új közbeszerzést kell kiírni, majd újra kell tervezni a projektet, az új tervek pedig azt is jelenthetik, hogy a változások miatt új engedélyezési eljárást kell lebonyolítani. „Vissza a start mezőre” – tette hozzá az EP-képviselő.

A politikus a közösségi oldalán üzent a főpolgármesternek. Azt írta: „Kedves Tarlós István, nem lenne egyszerűbb most már végre normálisan nekiállni ennek az egésznek, és nem egy néhány befektető érdekeit képviselő félnáci álcivil szervezet javaslatait átnyomni a fővárosi közgyűlésen, majd törvénytelenül erőltetni a megvalósításukat, hanem érdemi szakmai elemzés és társadalmi egyeztetés nyomán megoldást találni?”

 

Ami az ügyet illeti: a mobilgát tervének elkészítésére az önkormányzat a Fővárosi Csatornázási Műveken (FCSM) keresztül a Tér-Team Kft.-nek adott megbízást, abból kiindulva, hogy az FCSM a főváros saját cége, tehát nem kell megpályáztatni, a csatornázási vállalat pedig bárkit bevonhat alvállalkozóként.

Egyre zavarosabb a Római-parti mobilgát saga

Egyre zavarosabb a Római-parti mobilgát saga

Folyik az engedélyezés, de nincs kész a megvalósíthatósági tanulmány. 3 hónapos határidőre szerződtek februárban, de a mai napig nem készült el a megvalósíthatósági tanulmány és a költség-haszon-elemzés a partélre tervezett mobilgát-projekthez.

Miközben Tarlós István főpolgármester itt-a-piros-hol-a-pirost játszik a népszavazással, vagy ha kell, szemrebbenés nélkül ignorálja saját korábbi ígéretét, vagy éppen cáfolja önmagát, a partéli mobil gát engedélyeztetése tempósan halad. Ráadásul kiemelt beruházásról van szó, az eljáró hatóságoknak rövid határidőre kell határozatot hozni, és az esetleges fellebbezések nem akasztják meg az eljárást.
Kapcsolódó anyagok Eljárást indítottak a római-parti mobilgát tervezőjével szemben
Tarlós nagy római-parti operettdemokráciája

Hozzászólások

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés